Select Page

Održana 24. sjednica Općinskog vijeća

Održana 24. sjednica Općinskog vijeća

Danas je održana 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Posušje. Većina točaka Dnevnog reda odnosila se na izvješća o radu.

Tako su godišnja izvješća na razmatranje Općinskom vijeću podnijele su mjesne zajednice koje djeluju na području posuške općine. Iako vijećnici ova izviješća ne usvajaju uputili su opasku prema dijelu njihovih podnositelja zbog šturosti, odnosno nepotpunosti.

Najviše vremena na ovoj sjednici posvećeno je Izvješću o radu JP Vodovod Posušje. Na upit vijećnika Ante Pavkovića o naplati, ali i općenito o stanju u ovom poduzeću, ravnatelj Frano Lebo je rekao kako se bilježi porast naplate. Poduzeće je bilo primorano dio potraživanja ostvariti i sudskim putem. Takav proces je mukotrpan kaže Lebo, te zahtjeva dodatne troškove kako bi se naplatila tražena sredstva. Stoga i ovim putem poziv stanovništvu da redovno izmiruju svoje obveze kako bi se izbjegle obostrane neugodonosti. O poslovanju „Vodovoda“ govorio je i Vinko Begić, predsjednik Nadzornog odbora. Među glavnim investicijama u protekloj godini istaknuo je izgradnju vodovodne mreže Gradac i Vinjani te dijelova mreže prema Grudama i Imotskom. Govoreći o kadrovskoj problematici Begić je iznio podatak o uspješno raspoređivanju kadra, kako bi ovo poduzeće moglo financijski servisirati sve obveze. No morali su se stvoriti i preduvjeti za to i to u vidu nabavke strojeva i alata. Također je pohvalio i suradnju s Općinom po pri zajedničkoj realizaciji poslova poput zimskog održavanja cesta, te izvođenja zemljanih radova. Izvješće o JP Vodovod po završetku rasprave je i usvojeno.

24OV

U daljnjem tijeku sjednice, bez primjedbi, razmatrana su i izvješća o radu udruga koje se financiraju iz općinskog proračuna, potom o izvršenju proračuna Općine Posušje za prva tri mjeseca tekuće godine, a usvojeno je i izvješće o radu Centra za socijalni rad.

Usvajanjem 9. točke Dnevnog reda definirana je prosječna građevinska cijena za metar četvorni stambene površine na području općine Posušje. Ona iznosi 600 konvertibilnih maraka, a služit će kao osnovica za izračunavanje visine rente.

Usvojen je i prijedlog o prijenosu prava upravljanja objektima stadiona Mokri Dolac. Ubuduće ovim objektima upravaljat će Sportski savez općine Posušje.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading