Select Page

Održana 4. Sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 4. Sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Danas je održana 4. Sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je uobičajeno, pitanjima vijećnika. Prvo se odnosilo na status vodovodne mreže u Rakitnu i nove osnovne škole. Što se tiče vodovoda, kako je kazao načelnik Ante Begić, trebali bi uskoro započeti radovi s ograncima prema zaseocima. Po pitanju nove OŠ u tijeku su radovi na platou, uskoro se radi natječaj za javnu rasvjetu, a traži se način i za osiguranje sredstava za kupnju naještaja.

Također, upućeno je pitanje oko parkinga i stvaranja gužve oko područja središnje osnovne škole. Načelnik je odgovorio kako će posebno o tome razgovarati s ravnateljom Širićem, kako bi se iznašlo najbolje rješenje. Uputio je i javni apel roditeljima da budu savjesni i da s vozilima ne ulaze u krug škole, s obzirom da su se već događale situacije u kojima hitne službe zbog ovog problema nisu mogle pristupiti objektu škole. Na prethodni upit oko vodovodne mreže u Rakitnu osvrnuo se i vijećnik Petar Pišković. „Vezano za bušotinu Zmijinac postavljene su cijevi, dovedena je struja, u tjeku je natječaj za automatiku i voda će biti puštena ove godine. Natječaj za sekundarnu mrežu u MZ Sutini će biti raspisan za desetak dana, tako da će se zainteresirani moći priključivati tjekom ljeta. Što se tiče MZ Vir u tijeku je natječaj za ogranke tako da će se svi zainteresirani i ovdje moći priključiti.“ Vezano za plaćanje na priključka rate (jedno potpitanje vijećnika se odnosilo na tu mogućnost), Pišković je rekao kako je to omogućeno budućim korisnicima na period od godinu dana. Još jedno upućeno pitanje odnosilo se nogostupe i oborinske vode na području Donjih Jukića i Karamatića, te oštećenog asfalta u ulici Jurja Dalmatinca. Načelnik je odgovorio kako će vezano uz Donje Jukiće i Karamatiće uskoro biti raspisan natječaj i očekivani početak radova je u svibnju ili lipnju, ovisno o natječajnoj proceduri. Također će se vidjeti stanje u ulici J. Dalmatinca, pa će se pristupiti rješenju problema. 

Nakon vijećničkih pitanja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna općine Posušje za 2020. godinu. Potom je usvojen i Prijedlog Zaključka o pokretanju postupka za javnu nabavu dugoročnog kreditnog zaduženja općine Posušje. Rječ je o namjenskom kreditu koji se podiže u svrhu realizacije kapitalnog projekta, kupnje zemljišta za izgradnju kolodvora u Posušju, kao i za ostale kapitalne projekte općine Posušje.

Vjećnici su usvojili i tri izvješća o radu – Športskog saveza općine Posušje za 2020. Godinu, Općinskog izbornog povjerenstva Posušje za 2020. godinu, Općinskog pravobraniteljstva Posušje za 2020. godinu te Izvješće o ostvarenju Programa rada Općinskog vijeća općine Posušje za 2020. godinu. Također, usvojen je i Prijedlog Zaključka o osnivanju Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. Svjetskog rata i poraća na području općine Posušje.Usvojen je i Prijedlog Odluke o određivanju prosječne konačne građevinske cijene za m² korisne. Ona iznosi 900KM i služi kao osnovica za izračunavanje visine rente. Vijećnici su usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu.

Iz područja katastra, urbanizma i imovinsko-pravnih odnosa usvojene su sljedeće točke:

-Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana RASTOVAČA (Ulica Ante Starčevića-Ulica Ivana Gundulića)

-Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana RASTOVAČA (Lokvice-Luke)

-Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana MARTIĆA KRIŽ (Sjeveroistočno od groblja Martića Križ)

-Prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana BAKULINE NJIVE (Ulica Ante Starčevića-Trg Ivana Pavla II)

-Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana Batin (Dubrava)

-Prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana POSUŠJE (Gaj-Ulica kneza Branimira)

-Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za uređenje prostora na lokalitetu „Mokri Dolac“.

OGLASI

Loading