Select Page

ODRŽANA EKOLOŠKA LIKOVNA KOLONIJA ” BLIDINJE 2023″

ODRŽANA EKOLOŠKA LIKOVNA KOLONIJA ” BLIDINJE 2023″

Proteklog vikenda , u organizaciji Likovne kolonije “Brijeg” iz Širokog Brijega , okončan je još jedan saziv ekološke likovne kolonije ” Blidinje 2023″ na kojoj je dvadesetak slikara iz Hercegovine i Dalmacije na slikarska platna prenosilo motive planina Vrana i Čvrsnice , jezera Blidinja , nekropole stećaka , stare kuće slamarice te pašnjake s ocama i konjima .Našli su se tu i kamen “sletak” kojega je nekad davno nevrijeme odvojilo od vrhova Čvrsnice , grmovi šipurika , divljih šljiva i drugog ljekovitog bilja.

U subotu , u svojoj vikendici u Varićaku , koloniju je ugostila spisateljica Nevenka Rezo koja je nedavno objavila knjigu ” Priče iz moga sela” s tematikom nekadašnjeg života na ovim prostorima. Naslovnu stranicu i ilustracije za ovu knjigu naslikao je voditelj kolonije Srećko Slišković.

U popodnevnim satima sudionici kolonije posjetili su galeriju u Masnoj Luci u kojoj su izložene slike nastale u nizu prethodnih kolonija. Program je završio u Bosiljni, a istoga je upotpunio posuški guslar Blago Kovač koji je uz gusle otpjevao legendarnu ” Divu Grabovčevu”.

Blidinje net

OGLASI

Loading