Select Page

Održana mini tribina u sklopu projekta „Socijalna isključenost starijih osoba – Interakcija s mladima“

Održana mini tribina u sklopu projekta „Socijalna isključenost starijih osoba – Interakcija s mladima“

U Posušju u organizaciji Vijeća mladih općine Posušje održana je mini tribina u sklopu projekta „Socijalna isključenost starijih osoba – Interakcija s mladima“.

Tribini su nazočili starije, društveno aktivne osobe sa područja općine Posušje, koje su se, unatoč lošem vremenu, odazvali na tribinu. Nazočili su predstavnici škola, Udruge gospodarstvenika Posušje, Crvenog Križa, molitvenih zajednica „Kursiljo“, „Molitva i riječ“, „Trećeg franjevačkog reda“, predstavnici općine Posušje, centra za socijalni rad, medija, Udruge djece s posebnim potrebama i naravno članovi Vijeća mladih općine Posušje.

Na početku sve prisutne je pozdravio i zahvalio se na dolasku, Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih, te izrazio nadu da će se ovakvi susretni nastaviti u budućnosti i da će ova mlada ekipa uz podršku i savjete njih starijih biti nositelj društvenih promjena u lokalnoj zajednici.

Nakon toga slijedila je prezentacija, koju je predstavio Jozo Kolobarić i uveo u razgovor koji je slijedio kasnije. Kolobarić je istaknuo važnost interakcije mladih i starih, gradnju druge karijere starijih osoba, te bolje razumijevanje mladih o potrebama starijih osoba.

Poslije prezentacije slijedio je razgovor, otvorene su mnoge teme i predstavljeni različiti problemi. Naglašena je važnost obiteljskog odgoja, ne zanemarivanje „institucije“ bake i djeda, problem nepostojanja prostorija za umirovljenike i mnoge druge teme i ideje.

U sklopu ovog projekta, članovi Vijeća mladih općine Posušje posjetit će nekoliko osoba koje žive same u zabačenim mjestima općine Posušje.

OGLASI

Loading