Select Page

Održana peta sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

Održana peta sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

Peta redovna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održana je u petak u Mostaru. U odsustvu predsjednika HNS-a Dragana Čovića, koji boravi u službenoj posjeti Republici Turskoj, sjednicom je predsjedao predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić.

Na jednoj od točaka dnevnog reda govorilo se o funkcioniranju vlasti na svim razinama i tijeku reformi u odnosu na ciljeve iz Deklaracije HNS-a, o izmjenama Ustava i izbornog zakona.

Članovi Predsjedništva HNS-a upoznati su i s formiranjem interresorne pravne skupine koja intezivno radi na promjeni izbornog zakona, izmjenama Ustava i reformi pravosuđa.

Raspravljalo se i o samim aktivnostima unutar HNS-a, te je zaključeno da HNS ispunjava svoju misiju i dobiva sve veći legitimitet, te da je prepoznat od strane partnera u BiH, ali i u međunardnoj zajednici.

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić naglasio je kako predstavnici HNS-a u institucijama Bosne i Hercegovine slijede odluke iz Deklaracije HNS-a kada su u pitanju bitnije odluke koje se tiču BiH, te kako se radi na političkom koncenzusu legitimnih predstavnika triju konstitutivnih naroda u BiH.

Što se tiče promjena izbornog zakona, predstavnici HNS-a koji su uključeni u interresornu pravnu skupinu intezivno rade na provedbi novog izbornog zakona. Sve je trenutno u fazi prijedloga, a očekuje se da se do sredine veljače zauzmu određena stajališta, rekao je Ljubić.

OGLASI

Loading