Select Page

Održana promocija CD-a “Glas u buri”

Održana promocija CD-a “Glas u buri”

U posuškoj kinodvorani je u petak, 4. prosinca, pred prepunim gledalištem održana prezentacija CD-a „Glasi u buri“ na kome su gimnazijalci okupili dvadeset i osam zavičajnih pjesnika, od fra Grge Martića do novih autora koji tek objavljuju svoje prve zbirke.

U Posušju se tako dogodila čarolija oživljavanja ljubavi prema pjesništvu, ali i općenito prema pisanoj riječi. Bio je to spoj, kako reče akademik Šimun Musa, i lirskog, i epskog, i pjevnog, i likovnog izričaja, nešto što ulijeva nadu da naši mladi imaju volje i želje, u ovo virtualno doba sasvim drugačijih interesa, vratiti dignitet tradiciji čitanja i pisanja.

12294898_844046962378971_6916412467277926271_n

Kada je umjetnost u pitanju, posuška gimnazija se doista ima čime ponositi, teško je reći stvara li bolje recitatore, likovnjake, pjevače (i žensku i mušku klapu „Zvizdan“ krasi nekolicina dojučerašnjih gimnazijalaca), a ova večer je izmamila osmijehe na lica svih nazočnih. Osim što su gimnazijalci oduševili, kao i gosti predavači, divno je bilo vidjeti u publici sve naraštaje – od učenika do onih u poznim godinama. Ono što je napravljeno na CD-u, dogodilo se u cijelom ozračju ove večeri – spojili su se prošlost i sadašnjost, tradicija i moderno, u točno odmjerenim nijansama. Mladi su mogli naučiti još nešto o književnosti i čuti iskustva onih koji se njome bave, a oni stariji su zapanjeni entuzijazmom mladih koje najčešće doživljavamo kao nezainteresirane za ovakva događanja.

12316098_844045095712491_6079219849538148440_n

Gimnazija fra Grge Martića je ovom promocijom otvorila niz aktivnosti kojima će biti obilježena slavljenička školska godina. Pedeseta obljetnica postojanja govori o bogatoj povijesti škole koja je dala zaista velika imena, a koju i sada vjerojatno pohađaju neki budući znanstvenici, olimpijci, slikari, akademski profesori… Upravo time, predanim radom i vrijednim učenicima, razbijaju se stereotipi o malim školama i malim sredinama jer velika postignuća i prijašnjih i novih generacija govore suprotno!

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading