Select Page

ODRŽANA RADIONICA „RAZVOJ BICIKLISTIČKOG TURIZMA U ŽZH”

ODRŽANA RADIONICA „RAZVOJ BICIKLISTIČKOG TURIZMA U ŽZH”

U četvrtak i petak, 14. i 15. siječnja 2021. godine u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj u Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju i Grudama održana je radionica „Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH”.

Predavači na radionicama su bili Ivica Sivrić i Himzo Tule iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH koja je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Cilj ovih radionica je upoznavanje lokalnog stanovništva s trendovima u cikloturizmu s naglaskom na Bike Friendly Standard, koji je detaljno predstavljen sudionicima i ostavljena je mogućnost za prijavu i pomoć u pokretanju procedure za dobivanje certifikata.

Naime, Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Također, zainteresirani pravni subjekti iz Županije Zapadnohercegovačke prijavne formulare za svaku kategoriju Bike Friendly Standarda mogu naći na web stranici www.bikefriendlystandard.com

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”  provodi se u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt  s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.  Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom „CYCLING RURAL” koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Ana Soldo, projektna koordinatorica       

T: +387 39 703 100

E: ana@eui-zzh.ba

OGLASI

Loading