Select Page

Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje Bike Festivala

Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje Bike Festivala
Blidinje Bike Festival, događaj koji spaja ljubitelje prirode, biciklizma i avanture, ponovno je dobio snažnu podršku od općine Posušje.

Najveći biciklistički festival u BiH, koji je već postao nezaobilazno ljetno okupljanje u regiji, privukao je veliku pažnju u 2024. godini organizacijom Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 utrke, čime postaje nezaobilazna destinacija za bicikliste i timove iz više zemalja svijeta. Ovaj trodnevni događaj osim što promiče zdrav način života i aktivnosti na otvorenom, Blidinje Bike Festival ističe važnost očuvanja prirodnih ljepota te promovira turističke potencijale ovog prekrasnog područja.

Begić je izrazio svoju podršku ovom događaju, istaknuvši: Blidinje Bike Festival u lokalnim, pa usudio bih se reći i regionalnim okvirima je jedinstven događaj koji promovira pozitivne vrijednosti na više polja. Prije svega potiče na zdrave sportske aktivnosti i daje motiv svim generacijama za bavljenjem ovom vrstom sporta i rekreacije. Nadalje privlači sudionike iz nekoliko desetaka zemalja koji odnose dobre utiske s ovog natjecanja.

Također, izaziva interes domaćih i stranih medija, kako izravno za natjecanje, tako neizravno za jedinstven ambijent u kojem se održava, netaknutoj prirodi PP Blidinje, što doprinosi promociji turizma i njegovom razvoju. Stoga i ove, kao i proteklih godina, ćemo svesrdno podržati organizaciju ovog sportskog događaja, uz želju da ostane jedan od važnijih dugoročnih sportskih projekta na području Bosne i Hercegovine.

Osim što donosi sportski duh u regiju, ovaj biciklistički festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Bitno je kazati kako Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a cikloturizam i biciklizam igraju ključnu ulogu u tome.

Organizatori festivala su izrazili zahvalnost na podršci općine Posušje i načelniku Begiću te su najavili vrhunski događaj i uzbudljiv program u 2024. godini.

Blidinje Bike Festival nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne ljepota naše prirode, naša zemlja promovira kao destinacija. U proteklim godinama smo vrijedno radili kako bi smo obogatili našu zemlju s cikloturističkim stazama i sadržajima, a Blidinje Bike Festival vidimo kao jednu odličnu priliku da sav naš posao i našu zemlju kao izvrsnu turističku destinaciju promoviramo okolnim zemljama, kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge

Očekuje se da će Blidinje Bike Festival nastaviti rasti i privlačiti sve veći broj posjetitelja u godinama koje su pred nama, doprinoseći tako razvoju turizma i promociji aktivnog načina života u regiji. Blidinje Bike Festival postaje simbol zajedništva, kulture, prirode i sporta, a podrška lokalnih vlasti poput općine Posušje ključna je za njegov daljnji uspjeh i rast, priopćeno je iz Udruge HerzegovinaBike.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading