Select Page

Općina Posušje: Upriličen prijem za uspješne učenike Glazbene škole Posušje

Općina Posušje: Upriličen prijem za uspješne učenike Glazbene škole Posušje

Danas je u općinskoj vijećnici upriličen prijem za učenike Glazbene škole Posušje koji su ostvarili zapažene rezultate na 25. Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe. Njih 10, u pratnji profesora koji su ih pripremali na nastup i ravnatelja škole prof. Ljube Begića, dočekao je domaćin susreta načelnik općine Ante Begić sa suradnicima.

Prof. Begić je predstavio profesore i učenike te je prenio dojmove s ovogodišnjeg natjecanja. Kako je kazao, oko 1500 natjecatelja iz 28 osnovnih i srednjih glazbenih škola te muzičke akademije sudjelovali su na natjecanju koje se održalo u Bijakovićima. Glazbena škole Posušje natjecala se u disciplinama: flauta, gitara, zbor i solfeggio, odnosno glazbena teorija.

Nagrade su osvojili učenici: Gabrijela Rezo, Ivana Sabljo, Ema Bašić, Ante Rezo, Josip Polić, Luka Žulj, Petra Vranjković, Sanja Đerek, Jelena Čamber i Karla Begić.

Načelnik Begić pohvalio rad učenika i njihovih profesora koji već godinama na natjecanjima ove visoke razine ostvaruju zapažene rezultate. Također im je poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Na kraju susreta, uz zajedničko fotografiranje, uručio im je i simbolične poklone.

OGLASI

Loading