Select Page

Polufinalne boćarskog prvenstva: Bura i dalje nosi

Polufinalne boćarskog prvenstva: Bura i dalje nosi

Posuška Bura i kiše nad Hercegovinom kao da su se uskladile. Kad je meteorološka bura stala i počelo kišno razdoblje, krenuli su i boćari Bure.

U prvoj polufinalnoj utakmici njihova već omiljena „žrtva“ bilo je Dračevo iz istoimenog čapljinskog naselja. Upravo su protiv Dračevljana i započeli pobjedonosni pohod, u 7. kolu dobili su 16:6, a taj rezultat su ponovili i u prvoj utakmici polufinala.

U drugoj utakmici sastali su se Grude i Neum. Slavili su Gruđani s 14:8, koji su i slovili za blagog favorita. S obzirom na rezultat, ovaj par je otvoren, dok se Dračevo teško može izvući protiv „orkanske“ Bure. Grude su pobjednički otvorile utakmicu protiv Gusara, prvu turu dobile su 6:2. Za goste je partiju dobio samo Paško Leženić koji je u disciplini pojedinac klasično dobio Gorana Bobana. Drugi pojedinac, par i trojka, pripali su domaćem sastavu. Važne poene za goste u štafetnom izbijanju protiv uigrane domaće kombinacije Josip i Dražen Glavaš „izvukli“ su Paško Leženić i Željko Kužić, bilo je 36:38 za goste. Goran Boban se u preciznom izbijanju revanširao Paški Leženiću pobijedivši tijesno, ali vrijedno s 14:13. Velika borba očekivala se u brzinskom izbijanju između rekordera lige Josipa Glavaša i Željka Kužića, godinama najboljeg „brzinca“. Na kraju su obojica imala za njih ipak skromnih po 28 pogodaka. Uglavnom, nakon duge ture Grude su zadržale prednost od četiri poena – 9:5. U posljednjoj turi, četiri klasične discipline, domaći su dobili jedan par i „pojedinca“, jedan par su izgubili, jedan igrali neriješeno, a Neum je uspio izvući jedan par i odigrati jednu partiju u parovima neriješeno, i tako se stiglo do konačnih 14:8 za domaće, koji objema ekipama djeluje obećavajuće. Nakon visokog poraza 16:6 u ligaškom dijelu prvenstva, iz tabora Dračeva su se žalili da su nastupili nekompletni, bez četvorice standardnih. Međutim, nakon drugog identičnog poraza očito je da ništa nije bilo slučajno.

Svoj pobjedonosni pohod Bura je započela pobjedom kapetana Mate Brubišića protiv Ante Vukovića u disciplini pojedinac klasično s 13:5. Još gore je u drugom „pojedincu“ stradao Mate Primorac koji je izgubio 13:3 od Gorana Jurića. Uvjerljivo je slavio i domaći par Sentić/Bašić protiv Ivana Gujinovića i Željka Vladimira s 13:2, a domaći su dobili i igru trojki – 8:6. Novo iznenađenje goste je sačekalo u brzinskom izbijanju. Goran Jurić i Mate Grubišić svladali su tandem Gujinović/Sušić s 31:27. Dakle, nakon pet partija Bura je vodila s 10:0! Domaći su nakon visokog vodstva malo predahnuli, što su gosti iskoristili pa je u preciznom izbijanju Vuković s 19:6 dobio nakon dvije pobjede umornog Matu Grubišića. U brzinskom izbijanju pobjeda Dračeva Vinko Grubišić – Ivan Gujinović 18:23. Na početku treće ture u disciplini pojedinac klasično poene za goste osvojio je Franjo Sušić koji je nadigrao Vladu Sentića s 13:9. Izgleda da je to razljutilo domaće koji su potom dobili sva tri para, prvi par Mate Grubišić/Jozo Budimir – Vuković/Vladimir 11:2, drugi par Goran Jurić/Ante Bašić – Karamatić Dalmatin/ (Primorac) 13:3 i treći par Marinko Grubišić/Ferdo Oreč – Primorac/Gujinović 11:3. Kod domaćih odličan je bio Jurić, koji je dobio sve tri igre, Grubišić je dobio 3 od 4 partije, a i ostali su bili na razini. Gosti bez svijetle točke. Uglavnom, Bura je jednom nogom u finalu uz visoku pobjedu 16:6, ima čak 40 poena više, tako da Dračevljanima u uzvratu treba pobjeda od 17:5 ili više, što je teško očekivati. Rezultati: Bura – Dračevo 16:6, Grude – Neum 14:8.

Uzvrati se igraju idućeg vikenda.

VL

OGLASI

Loading