Select Page

Općinski načelnik općine Posušje dao potporu invalidima Domovinskog rata u Zagrebu

Općinski načelnik općine Posušje dao potporu invalidima Domovinskog rata u Zagrebu

U petak, 9. siječnja, Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago, zajedno s tridesetak bivših pripadnika HV-a porijeklom iz Posušja, obišao je invalide Domovinskog rata i branitelje u Savskoj 66 u Zagrebu.

ZG3

Tom prigodom dali su im potporu i izrazili zahvalnost na svemu što rade kako bi se konačno prestalo s obeščašćivanjem Domovinskog rata od strane aktualne vlasti u RH, a koja se već duže provode kroz razna područja društvenog života, te pokušaja uskraćivanja temeljnih prava invalidima Domovinskog rata.

ZG5

U šatoru koji je podignut ispred Ministarstva branitelja primili su ih Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida domovinskog rata, general HV-a – Ivica Tolić i Ante Tandara, predsjednik HVIDRE grada Zagreba. Organizatori prosvjeda izrazili su zahvalnost načelniku i svojim ratnim kolegama na potpori i podršci koji su im došli iskazati.

ZG4

Razgovarali su o zakonskoj problematici koja tišti branitelje i HV-a ali i HVO-a. Još jednom je potvrđeno da je Domovinski rat bio jedan i jedinstven, bez obzira što se vodio u dvije suverene države RH i BIH, jer branio se hrvatski narod sa obje strane granice. Da nije bilo usklađenog djelovanja u političkim i borbenim aktivnostima teško da bi danas bila slobodna Republika Hrvatska i većinska hrvatska područja u BiH tada teritorijalno ustrojena kroz Herceg-Bosnu. Stoga, branitelji koji već više od osamdeset dana prosvjeduju u savskoj 66, između ostalog zahtijevaju da se u konačnici maksimalno usklade prava pripadnika HV-a i HVO-a, a gospodin Milan Kovač , predsjednik HDZ-ovog odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je također bio u obilasku s Posušanima, potvrdio je da se u HDZ-u RH radi na pripremi takvih zakonskih okvira.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading