Select Page

Općinsko vijeće općine Posušje usvojilo odluku o privremenom financiranju općine za prva tri mjeseca 2017. god

Općinsko vijeće općine Posušje usvojilo odluku o privremenom financiranju općine za prva tri mjeseca 2017. god

2. redovna sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Održana je danas u općinskoj vijećnici općine Posušje.

Prema Dnevnom redu sjednica je započela vijećničkim pitanjima, a izdvajamo ono o mogućnosti saniranja ceste kroz MZ Gradac i zimskom održavanju lokalnih prometnica u nadležnosti Općine Posušje.
Načelnik Branko Bago je rekao kako će se nastojati izvesti sanacija, ne samo u ovoj mjesnoj zajednici, nego i u ostalim gdje postoji potreba. Pomoćnik načelnika Bernardin Bakula, vezano uz održavanje cesta u zimskom periodu, rekao je kako je u ovu svrhu proveden natječaj, te su izabrani izvođači. Ukoliko postoji potreba, predsjednici mjesnih zajednica mogu ih kontaktirati.

Među ostalim točkama ističemo usvajanje Oduke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana Posušje; o pristupanju izradi regulacijskog plana Zavelim (Tandare), te prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana „Meljakuša I“ (križanje Ulice Ante Brune Bušića i Ulice fra Petra Bakule) i Meljakuša II (Ulica Ivana Raosa).

Usvojen je i prijedlog Odluke i ažuriranju Plana kapitalnih investicija u općini Posušje.

Također, razmatrano je Izvješće o izvršenju Proračuna općine Posušje za period od 1. siječnja 2016. do 30. rujna 2016. godine, usvojeni su prijedlozi Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna općine Posušje za 2016. godinu, kao i o privremenom financiranju općine Posušje za period siječanj – ožujak 2017. godine.

Pod točkom različito, vijećnik Zvonimir Širić ispred MZ Broćanac uputio je inicijativu za rješavanje problematike oko tekućeg računa ove mjesne zajednice. Inicijativu je prihvatio i Općinski načelnik te je najavio organiziranje radnog sastanka. Također, vijećnik Širić je ukazao na potrebu sanacije pristupnog puta oko područne škole Broćanac, na što je načelnik Bago reagirao riječima kako će se ubuduće proces sanacija cesta izvoditi kvalitetnije.

Načelnik Bago je također iskorisio priliku, kao i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, zaželiti vijećnicima sretan Božić i Novu 2017. godinu, uz poziv na prigodno blagdansko druženje.

Na kraju recimo kako je na ovoj sjednici svečanu prisegu položila Antonija Čutura, vijećnica HDZ-a BiH čime je ovaj saziv vijeća upotpunjen.

Opcina-posusje

OGLASI

Loading