Select Page

Oružane snage BiH zapošljavaju 500 novih vojnika

Oružane snage BiH zapošljavaju 500 novih vojnika
Ministarstvo obrane BiH će 25. ožujka objaviti javni oglas za prijem 500 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, s rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava.

To će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo obrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stupnja, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uvjete natječaja raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Prijemom naših djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo odbrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odljeva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva.

Na taj način doprinosimo jačanju obrambenog sustava Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH, navodi se u priopćenju.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH ili osobno dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju i informirati se putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;
b) Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;
c) Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i
d) Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – vojarna “Rajlovac”, Banjoj Luci – vojarna “Kozara”, Čapljini – vojarna “Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju s najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading