Select Page

OŠ Vranić kroz projekt „Misli o prirodi“ prikuplja istrošeni tekstil za recikliranje

OŠ Vranić kroz projekt „Misli o prirodi“ prikuplja istrošeni tekstil za recikliranje

Osnovna škola Vranić u novu školsku godinu krenula je s projektom  pod nazivom „Misli o prirodi“ kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

Akcijskim eko planom škole na Vrniću planirane su mnoge aktivnosti. Prikupljanje plastike, stakla i papira radi se kroz cijelu godinu uz podršku J.P. Vodovod Posušje, tvrtke Ladanušić d.o.o, ovlaštenog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom, te tvrtkom Eko život d.o.o. iz Tuzle koji je i osigurao namjenske kante za razdvajanje stakla i plastike. Podršku školi pružaju i ovlašteni operater za upravljanjem elektronskim i elektroničkim otpadom Kim Tec Eko d.o.o. Vitez i tvrtka za zbrinjavanje tekstila Vuprom d.o.o. iz Čitluka.  

S akcijom prikupljanja tekstilnog otpada (istrošeni i neupotrebljivi tekstil) koja će se odvijati u školama na Vraniću, Gracu i Broćanacu kreće se od četvrtka 16. Studenog. Akcija će trajati do srijede 22. studenog.

Istrošeni tekstil se može donijeti u sljedećim terminima:  OŠ Vranić u vremenu od 7:20 do 12:30, PO Gradac u vremenu od 8 do 11:30 sati, a u PO Broćanac u vremenu od 8 do 11:30 sati.

„Između ostalog kroz ovu nastavnu godinu planirano je i prikupljanje stare otpadne elektronike i metala, uklanjanje otpada uz prometnice, te razne aktivnosti kroz rad eko sekcija i redovnu nastavu“, najavljeno je iz škole na Vraniću.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading