Select Page

Otvoren mostarski sajam

Otvoren mostarski sajam

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio 21. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru poručivši da je Mostar danas centar cijele regije.

“Hvala Mostarcima na nevjerojatnom gostoprimstvu. Već dva dana su trpjeli da nas petorica-šestorica sa osiguranjem prolazimo kroz grad, ometamo ih u svakodnevnim poslovima. Ali Mostar ne samo da je centar Hercegovine i Bosne i Hercegovine, već centar regije”, poručio je Aleksandar Vučić, pišr Klix.ba.

Vučić je kazao da smo u regiji svi susjedi, ali da je to i riječ koja govori o udaljenosti.

“Mi smo bliže i više od toga. BiH je bila partner na Sajmu gospodarstva u Novom Sadu, koji je jedan od najvažnijih sajmova u Srbiji. To govori da postajemo pametniji i bolji susjedi koje mogu naći zajednički interes, da bude dobro njihovom susjedu i, nadam se, prijatelju.”

Predsjednik Srbije je kazao da je gospodarstvenmicima potreban lakši prijevoz i smanjenje troškova.

“Važno je da susjedima i prijateljima bude dobro. Zato shvaćam zašto je i Borisov s nama ovdje”, izjavio je Vučić i poželio dobrodošlicu svima u Srbiju.

Članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću uoči otvaranja Sajma organizatori su uručili priznanje za međunarodnu promociju Sajma gospodarstva u Mostaru. On se zatim na neformalan način zahvalio svima koji su svojom nazočnošću uveličali otvaranje mostarskog sajma.
“Prije 21. godinu to je bila lokalna manifestacija koja je nakon dvije godine trebala dati pokretački zamah gospodarstvenicima. Danas ste došli u naš Mostar, našu Hercegovinu, moju domovinu BiH koja pretendira da bude dio EU. BiH kao jedini put ima europski put”, izjavio je Čović.

Lider HDZ-a je kazao da je uvjeren da će BiH nastaviti putem jačanja odnosa sa Srbijom i da će uskoro riješiti sva otvorena pitanja s Hrvatskom i Srbijom.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak kazala je kako će u sklopu pet sajamskih dana biti upriličene redovite manifestacije, tematske konferencije, okrugli stolovi i brojna druga zbivanja. Ona je kazala da joj je drago što je Srbija partner ovog sajma što dovoljno govori o prijateljskim odnosima BiH i susjedne zemlje.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je rekao da Mostarski sajam već 21 godinu djeluje na zavidnoj razini i donosi nova partnerstva. On je rekao da je Srbija došla pokazati da smo bolji i jači ukoliko smo udruženi u ekonomiji.

“Neka i ovaj Sajam bude mjesto razmjene gospodarskih ideja. Svima vam želim lijep i ugodan boravak u našem gradu”, rekao je Bešlić.

vecernji.ba/Foto: Bljesak.info

OGLASI

Loading