Select Page

Ove godine u posuške škole upisana 22 prvašića više

Ove godine u posuške škole upisana 22 prvašića više

Općina Posušje i ove godine, kao svojevrsnu dobrodošlicu mališanima koji će prvi put sjesti u školske klupe, osigurala je besplatan osnovni školski pribor. Dobra je to praksa kojom su već treću godinu obuhvaćeni svi prvašići u posuškim osnovnim školama.

Još jedan podatak koji raduje jest i njihov povećan broj. Prema posljednjim podacima njih 190 upisano je u četiri matične škole koje djeluju na teritoriju općine Posušje. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje za 22 djece, što je svakako podatak koji ohrabruje za jednu od najmlađih općina u Bosni i Hercegovini.

Ovo je samo jedna od mjera koje se sustavno provode na području Općine Posušje s ciljem poboljšanja sustava obrazovanja i vrednovanja znanja. One su ujedno dio šireg paketa mjera koje se odnose na pronatalitetnu politiku.

O tome je ovom prigodom načelnik Ante Begić rekao sljedeće:

  • Vjerujem da će ova simbolična gesta dobrodošlice našim najmlađima ostati u lijepom sjećanju, kao uostalom i prvi dan škole. Podsjetit ću također kako proces podrške obiteljima i mladima Općina Posušje sustavno provodi i nadograđuje novim mjerama, sukladno financijskim mogućnostima i tu je nazočna praktično od početka do kraja školovanja. Uz podršku Vlade ŽZH, osiguran je besplatan prijevoz svim učenicima. Potom, već godinama stipendiraju se studenti deficitarnih zanimanja. Ove godine broj stipendija je značajno povećan na 38, kao i novčani iznos. Također, općina osigurava i nagrade najboljim učenicima završnih razreda srednjih i osnovnih škola. Tu je i mjera stjecanja prvoga radnog iskustva putem koje je preko 100 pripravnika ga steklo u Općini Posušje ili nekom od javnih poduzeća i ustanova u Posušju. Dok kontinuirano ulažemo ogromne napore i sredstva ulaganjem u školske objekte, opremu i dvorišta, kako bi osigurali što kvalitetniji nastavni proces. Cilj nam je olakšati, koliko smo u mogućnosti, roditeljima i djeci gledano s materijalnog aspekta u procesu školovanja, ali i pokazati da se trud i znanje moraju vrjednovati.“- zaključio je načelnik Begić i poželio svim učenicima i njihovim nastavnicima sretan početak i uspješan nastavak nove školske godine.

OGLASI

Loading