Select Page

PL BiH: Sarajevo najvrjednija ekipa, evo gdje su Široki, Zrinjski i Posušje

PL BiH: Sarajevo najvrjednija ekipa, evo gdje su Široki, Zrinjski i Posušje
Nakon još jednog odigranog kola, bacili smo pogled na vrijednost svih ekipa koje se natječu u Premijer ligi BiH.

Na najpoznatijoj stranici za vrijednosti klubova i nogometaša portal Jabuka.tv je provjerio stanje u najvišem nogometnom rangu BiH.

Riječ je naravno o Transfermarktu.

Tako je na prvom mjestu po ukupnoj vrijednosti Sarajevo s cifrom od 6,30 milijuna eura. Najviše toj vrijednosti pridonosi mladi Andrej Đokanović kraj čijeg imena stoji brojka od čak 1,50 milijuna eura vrijednosti.

Na drugom mjestu je Zrinjski čija momčad prema Transfermarktu vrijedi 5,50 milijuna eura. Njihov najvrjedniji igrač je Josip Čondrić koji je stigao u Zrinjski kao slobodan igrač.

Njegova vrijednost je 500 tisuća eura, dok je na drugom mjestu Nemanja Bilbija pored čijeg imena stoji vrijednost od 450 tisuća eura.

Treća najskuplja momčad po ukupnoj vrijednosti je Velež (5,40 milijuna eura), ali prema prosječnoj vrijednosti momčad iz Mostara najviše vrijedi jer na Transfermarktu imaju samo 23 igrača na popisu vrijednosti, dok Zrinjski i Sarajevo imaju 28 igrača.

Momčad Širokog se nalazi na 6. mjestu po vrijednosti s brojkom od 3,65 milijuna euraIvan Ikić predvodi vrijednost igrača Širokog Brijega s 400 tisuća eura, iza njega su Marko Jurić i Jakon Blagaić.

Krug od pet najskupljih zatvaraju Bože Vukoja i Kristijan Medić (300 tisuća eura).

Posušje se nalazi na 9. mjestu po vrijednosti (2,90 milijuna eura), a najskuplji igrač je Tino Blaž Lauš (350 tisuća eura), koji je došao na posudbu iz Hajduka iz Splita.

Ukupnu vrijednost svih ekipa u Premijer ligi BiH možete vidjeti na priloženoj slici.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading