Select Page

Po broju stranih predstavništva ZHŽ na trećem mjestu u FBiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine, zaključno s 10. svibnja 2016. godine bila su 344 strana predstavništva. Najveći broj predstavništva otvorile su strane osobe iz Hrvatske, ukupno 88 predstavništva. Slijedi Slovenija s 38 predstavništva, potom SAD s 32 predstavništva, Njemačka s 23, Srbija s 21 predstavništvom, Austrija 16, koliko imaju i Mađarska i Italija, Turska s 15, te Švicarska s 12. Sve ostale zemlje svijeta imaju zajedno 67 predstavništva.

Od ukupnog broja predstavništva u Federaciji BiH, najviše ih je u Sarajevskoj županiji 255 predstavništva. Drugo mjesto po broju registriranih predstavništva odnosi se na Hercegovačko – neretvansku županiju gdje su registrirana 34 predstavništva, zatim slijedi Zapadnohercegovačka županija s registrirana 23 predstavništva, Zeničko – dobojska s registriranih 13 predstavništva te Tuzlanska županija s 11 predstavništva. Unsko – sanska županija ima ima 3, Posavska i Hercegbosanska imaju po 2 predstavništva.

Kada je riječ o gradovima u kojima su strana predstavništva otvorena, vodeće je Sarajevo s 254 predstavništva, Mostar s 21 predstavništvom , Široki Brijeg s 12 predstavništva, Čitluk i Zenica s po 6, Čapljina, Ljubuški i Posušje s po 5 predstavništva, te Zavidovići s 3 predstavništva.
U Zapadnohercegovačkoj županiji od 23 strana predstavništva 21 je iz Hrvatske, te po jedno iz Srbije i Islanda.

vecernji.ba

OGLASI

Loading