Select Page

Pobjede košarkaša i rukometaša

Pobjede košarkaša i rukometaša

Hrvatska je upisala treću pobjedu u skupini A Olimpijskih igara u Riju, svladala je Litvu 90:81 i kao prvoplasirana ide u četvrtfinale! Tamo je čeka Srbija, puno bolji izbor nego SAD koji bi bio protivnik u slučaju poraza…

Kada je iz Fibe stigla pozivnica hrvatskoj reprezentaciji za nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, nitko nije niti mogao pretpostaviti da će Hrvatska završiti nastup u Riju u uglednom društvu kao prvoplasirana.

Tada je reprezentacija ostala bez izbornika, nazirali su se otkazi, nije se znalo što i kako te je se nastup u Torinu činio više kao puko korištenje te pozivnice. Talijani i Grci gurali su se u prvi plan, Aco Petrović uletio je kao vatrogasac i preuzeo reprezentaciju za ovaj ciklus i krenuo je dramatični uspon.

Hrvatska je danas u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju, pobjednik je skupine uz skinute skalpove Španjolskoj, Brazilu i Litvi i nada se prolazu u polufinale. Na putu će joj stajati Srbija, reprezentacija s kojom može igrati, koja je papirnati favorit, ali to su bili i Grčka, Italija, Španjolska i Litva pa je ishod bio drugačiji.

0000000000466525_420_280_cut

Rukometaši nadigrali Tunis

Tunižani bez Teja i Jallouza nisu ista momčad i to se itekako vidjelo u ovom susretu. Hrvatska je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika i u drugom dijelu mirno dovršila posao te slavila s visokih 41:26…

Tunis je i prije dvoboja protiv Hrvatske ostao bez šanse za prolaz, nastupio je bez ozlijeđenih Jallouza i Teja i čini se u glavi već ranije ukalkulirao ovaj poraz.

Užasno otvaranje Tunižana i odlično Hrvatske, Hrvatska je radila sve ono što je trebala da bi brzo riješila pitanje pobjednika, a Tunis upravo suprotno. Nije tu bilo niti traga njegovoj čvrstoj obrani, Hrvatska je u prvom poluvremenu dugo bila u ritmu od 60 golova po utakmici, a u prvih 30 minuta upisala ih je 25.

Tuniški vratari nisu ništa obranili, bilo je puno izgubljenih lopti i laganih golova za Hrvatsku, a posebno obrana afričkog predstavnika upadala je u oči jer je Hrvatska izrađivala akcije protiv potpuno pregaženog protivnika kao na treningu. Otpor gotovo da nije niti postojao.

hrsport.net/Foto: FaH

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading