Select Page

Počela izborna kampanja u BiH

Počela izborna kampanja u BiH

Izborna kampanja u Bosni i Hercegovini, kao i neposredno obraćanje političkih subjekata i emitiranje plaćenog političkog oglašavanja, službeno je počela u petak i trajat će 30 dana, odnosno do lokalnih izbora, zakazanih za 2. listopad, prenose agencije.

Regulatorna agencija za komunikacije podsjetila je medije kako tijekom izborne kampanje moraju poštivati Poglavlje 16 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata.

Obaveza pokrivanja izbornih aktivnosti tijekom izbora odnosi se na sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz RAK-a.

Izborna šutnja 1. listopada

Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 1. listopada u 7.00 sati, i trajat će do njihovog zatvaranja, ističu iz RAK-a.

Podsjećaju kako izborna šutnja vrijedi za cijelo područje Bosne i Hercegovine i sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, prenosi Al Jazeera Balkans.

U srpnju je održano ždrijebanje lista za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini i u tom procesu je sudjelovao 451 politički subjekt, od toga 102 političke stranke.

Ovjereno je 105 kandidacijskih lista s nešto manje od 23.000 kandidata.

OGLASI

Loading