Select Page

Počelo košarkaško prvenstvo HB: Rezultati mlađih kategorija domaćih košarkaša

Počelo košarkaško prvenstvo HB: Rezultati mlađih kategorija domaćih košarkaša

Ovoga vikenda nastavljen je drugi dio sezone Košarkaškog saveza Herceg – Bosne. Seniori Posušja igraju sutra u Mostaru kod druge ekipe Zrinjskog.

No, mi ćemo iduće rečenice posvetiti utakmicama i rezultatima mlađih kategorija domaćeg košarkaškog kluba. Naime, ovoga vikenda, u subotu, igrali su predkadeti, kadeti i juniori Posušja protiv najbolje ekipe mlađih kategorija, košarkaša iz Rame. Prvu utakmicu odigrali su predkadeti i u njoj su znatno uspješniji bili košarkaši Rame zadavši poraz posuškim košarkašima od 54: 83. Trener predkadeta Danijel Rezo je kazao da poraz je uvjerljiv, ali i da je ekipa predkadeta protivnika znatno fiziči jača. „Ekipa predkadeta Rame je uvjerljivo prva na ljestvici predkadeta, pokazalo se da su fizički jači i tu stoji razlog njihove pobjede. Upravo u tom djelu se mi moramo popraviti. Moramo reći da u redovima naših predkadeta uglavnom dominiraju mladi igrači, 2008. godište i mlađi, tako da će oni sugurno još biti barem tri godine u skupini predkadeta. Tek pokoji igrač u predkadetima je 2007. ili 2008. godište. Od njih očekujemo prave rezultate tek kroz dvije godine“, kazao je trener Rezo.  Treuntno je ekipa predkadeta Posušja sedma na ljestvici.

Trener Hrvatskog košarkaškog kluba Rama Mijo Knežević je kazao da Posušje ne treba žaliti za porazom budući da su predkadeti Rame daleko na ljestvici ispred svih.

Subotnji dan nastavljen je utakmicom kadeta koja je također završila u korist ekipe iz Rame. I u ovoj kategoriji bila je uvjerljiva pobjeda Rame rezultatom 77:54. Trener Robert Jurišić je istaknuo da s ovom kategorijom u ovoj sezoni nema sreće, iako su ciljevi na početku bili zacrtani na znatno više. „U ovoj utakmici presudio je nedostatak nekoliko igrača, stoga je poraz bio uvjerljiviji. U jednom trenutku smo se i držali dobro, ali jednostavno protiv jače ekipe koja ima već roster teško je bilo, u kratkom roku te kazne i na kraju nismo smogli snage. Ja ipak nisam nezadovoljan jer je Rama prva ekipa koja pokazuje snagu i zrelost u igri. To je sve što mi danas nismo pokazali. Vjerujem da ćemo u nastavku sezone bolje pripremati i odigrati“, kazao je trener Posušja Robert Jurišić.

„Naši ciljevi na početku sezone za ovu kategoriju bili treće mjesto. No, nekako nemamao sreće ove godine. Trenutno smo peti ili šesti. Mučile su nas ozljede, ali ohrabruje što imamo snagu i kvalitetu.  Mi smo i danas u ovoj kategoriji igrali bez dva igrača iz prve petorke“, kazao je trener Jurišić.

Trener kadeta iz Rame Ivica Vukoja je kazao da velika razlika u rezultatu nije realna, te da je Posušje osjetilo nedostatak nekoliko igrača koji su falili. „Mi smo imali veću rotaciju i to je možda presudilo“, kazao je trener kadeta Ivica Vukoja koji je njavio da je cilj njihove ekipe biti među tri momčadi na samom vrhu. „Naši realno pravi protivnici su ekipa Pepi sporta iz Mostara od koje imamo jedini poraz u prvom djelu sezone. Upravo su nam oni protivnici u idućem kolu“, kazao je trener Vukoja.

I posljednja utakmica odigrana u subotu je ona s juniorima. Ovoga puta uspješniji su bili juniori Posušja. Pobjedili su rezultatom 66:56. Trener Juniora Robert Jurišić je kazao da je Posušje i bio blagi favorit. „Dobili smo zasluženo. Juniori su nam četvrti na ljestvici. Imamo šansu izboriti treće mjesto i prvenstvo Bosne i Hercegovine. Puno je utakmica pred nama i nadamo se da ćemo se dizati i kada dođe prilika da ćemo ju znati iskoristiti “, kazao je trener Jurišić. Konkurencija juniorima Posušja za treće mjesto na ljestvici je ekipa Pepi sporta iz Mostara.

Prema riječima Ivice Vukoje, trenera juniora iz Rame, ekipa Rame je pak u ovoj utakmici bila bez nekoliko svojih boljih igrača.

Idući protivnik za mlađe kategorije posuških košarkaša je Livno, a onda prema riječima trenera Jurišića, posuške košarkaše čekaju dosta teške utakmice i raspored.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading