Select Page

POČETAK KRAJA HRS-A u ŽZH: Prozvani Raguž, Bandić i Bevanda za autokratsko upravljanje, osam godina bez Sabora stranke!

POČETAK KRAJA HRS-A u ŽZH: Prozvani Raguž, Bandić i Bevanda za autokratsko upravljanje, osam godina bez Sabora stranke!

Razočarani zbog vođenja nedosljednje politike, laži, nemoralnosti i iskvarenosti rukovostva Hrvatske republikanske stranke, to se posebice odnosi na bivše članove HDZ-a 1990, Gradski odbor HRS-a Široki Brijeg donio je odluku o istupanju iz HRS-a. 

Uzimajući u obzir kako je nelegitimno i protustatutarno Predsjedništvo HRS-a donijelo  Odluku o raspuštanju GO HRS-a Široki Brijeg, nakon višemjesečnog ponižavanja našeg kolege  Ivana Pušića, zastupnika HRS-a u ŽZH, mi kao članovi navedenog odbora javnosti smo dužni  iznijeti činjenice na klevetničke okolnosti autokratskog upravljanja koje se događa unutar  HRS-a. Premda, aktualno predsjedništvo HRS-a, zbog svoje nelegitimnosti nije imalo pravo  donijeti ništavnu Odluku. 

Zašto kažemo kako je Predsjedništvo HRS-a nelegitimno i protustatutarno? 
Unutarstranačka politika koju provode predsjednik Slaven Raguž i zamjenik predsjednika  Slaven Bevanda, dovela je, puno prije zadnjih izbora, do revolta određenog broja članstva izazvanog, posebice zbog podrške date HDZ-u u Mostaru, mimo konzultacija s ostalim  članovima stranke. To je izazvao revolt pojedinih članova HRS-a u Širokom Brijegu, a što je  utjecalo i na rezultate netom održanih izbora. Dakle, Mario Kordić, gradonačelnik Mostara  (HDZ) došao je na vlast uz pomoć tri ruke članova HRS-a. Tada su Slaven Bevanda, Silvio  Bubalo i Vesna Šunjić podržali Maria Kordića proglasivši to “borbom za Hrvate”.  

Zapravo, bilo bi puno zanimljivije kada bi navedeni trojac “dizača ruku” istinski pojasnili svim  onim ljudima koji su im dali povjerenje zašto su podržali HDZ-a, stranku koja desetljećima  uništava narod nakaradnom politikom korupcije i nepotizma? 

A kakva se politika u HRS-u provodi najbolje potvrđuje podatak kako se Sabor HRS-a nije  održao 8 godina od osnutka što je skandalozan primjer autokratskog upravljanja strankom i manipuliranja članstvom. 
Istodobno, neki novi podobni članovi stranke, imenovani su u Predsjedništvo premda za to  ne postoji nikakav opravdan ni legitiman razlog, čime se krši Statut stranke, obzirom kako bi  se Predsjedništvo trebalo birati na Saboru, a ne kako to žele Slaven Raguž i Slaven Bevanda?! Na takav način su nelegitimno u Predsjedništvu HRS-a djelovali Mirko Vasilj (inače,  predsjednik Naovisne čapljinske stranke, što je bilo nespojivo) te imenovani Slavko Zovko i  Tomislav Bandić i to kao zaposlenici?

Tko sastav Predsjedništva s 4 osobe iz Mostara čini već 50 posto vlasti. Ako tome dodamo,  kako su Mirko Vasilj i Tomislav Bandić postavljeni od strane Raguža i Bevande, lako je  zaključiti kako navedeni dvojac kontrolira nadpolovičnu većinu u Predsjedništvu. Za  navedena imenovanja morale su se vraćati i usluge poslušnosti. Posebice se to odnosi na  zaposlenike – tajnike (Zovku i Bandića) koji su po nalogu gore spomenutih mentora zaduženi  za odrađivanje nečasnih poslova unutar stranke, skrivajući pojedine dokumente koje bi  pojedini članovi stranke tražili na uvid, nisu željeli komunicirati s pojedinim kolegama i sl..  Također, GO HRS-a Široki Brijeg problematizirao je njihovu objektivnost, uzimajući u obzir  kako su na plaći podređeni Predsjedniku koristeći se raznim spletkarenjima, umjesto da jednako budu na usluzi svim članovima stranke. 

Ono što bi posebice bilo zanimljivo biračkom tijelu jest kada bi potpredsjednik stranke Slaven  Bevanda, poznat široj javnosti po odvjetničkom angažmanu u mostarskom Aluminiju,  pojasnio izjavu kako će podržati HDZ, izrečenu puno prije nego je krenula famozna “huškačka  kampanja bošnjačkih stranaka prema Hrvatima”? Zašto je to izjavio? Kako to dok je Aluminij  propadao njemu je na konto svakog mjeseca sjedao značajan mjesečni iznos iz spomenute  kompanije? 

Također, na dan izbora, predsjednik gradskog odbora HRS-a Mostar, Silvio Bubalo izjavio je  jednom od članova stranke kako on surađuje s HDZ-om BiH. Naravno, to je dokazao i tijekom  glasanja za gradonačelnika Mostara Maria Kordića. Priča kako su spomenuti podržali Maria  Kordića jer je potpisao plan i program koji je naložio HRS ovime pada u vodu! 
Javnost bi trebala znati, kako zahvaljujući angažmanu kojeg je Slaven Bevanda obavljao za  Aluminij, da su mu osobe iz HDZ-a BiH, koje su također, bile angažirane u vodstvu Aluminija  “donirale” više puta novac za HRS. Tako ispada kako je HDZ financirao aktivnosti rukovodstva  HRS-a. Ovakva informacija dosada se skrivala od 99 posto članstva, ali i cijele javnosti. Dakle,  HDZ je financirao HRS kako bi stvorili privid oporbe, a zapravo, u ključnim stvarima  rukovodstvo HRS-a je im je vraćalo dug? 

Upravo je GO HRS Široki Brijeg sumnjao na neke anomalije tražeći knjigovodstvena  financijska izvješća koja nikada nisu prezentirana na Predsjedništvu, samim time se vodstvo  stranke i okomilo na ovaj odbor. 

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž koji je u javnosti “poznat” po kritiziranju Dragana Čovića  postao je gori od samog “dobročinitelja”. Dok je njemu predbacivao nedemokratske metode  vođenja njegove stranke, iste metode koristi unutar HRS-a. Posebno je to krenulo kada je  spoznao kako je Tomislav Bandić, zastupnik HRS-a u Skupštini ŽZH iz Gruda, njegova osoba  od povjerenja, koja će kasnije odrađivati nečasne rabote unutar stranke, nije uspjela izboriti  poziciju za nositelja Opće izbore na razini županije ZHŽ. Tada donosi odluku i u dnevni red  Predsjedništva nameće točku dnevnog reda da će Predsjedništvo donijeti odluku o  pozicijama na listi ako se ne donese popis kandidata.  

O čemu se ovdje radi?
Unutar HRS-a postoji princip supsidijarnosti, tj. da se vodstvo stranke NEMA PRAVO uplitati u  poslove gradskih I županijskih organizacija. Ovim postupkom “pošteni” Slaven Raguž grubo je  prekršio princip supsidijarnosti i time prekršio statut te lagao sve članove stranke, ali i  javnost koja je bila upoznata s principom supsidijarnosti čime se više puta javno hvalio, govoreći da HRS ne funkcionira kao HDZ. Ovime je dokazao upravo suprotno. Ništa bolji od  Dragana Čovića, već puno gori jer se pravio poštenim čovjekom, a dokazao je suprotno. Da  su birači ovo znali prije izbora, bilo bi upitno bi li Slaven Raguž osvojio mandat na ovim  izborima. 

Slaven Raguž surađuje s HDZ-om BiH 
Tijekom poznatih pregovora o izbornom zakonu koji su vođeni u Neumu, prije nekoliko  mjeseci, Raguž je izjavio kako se nakon Općih izbora ide u koaliciju s HDZ-om BiH. Također, je  to izjavio i pred političkim tajnikom Slavkom Zovkom, no tajnik Zovko možda ima problema s  pamćenjem činjenica koje kompromitiraju predsjednika Raguža pa sada skriva da se to  dogodilo, upitno je li to radi zbog plaće koju mu je Raguž “sredio”?  

Također, suradnja Raguža s onim notornim HDZ-om kojeg u svakom medijskom istupu  napada nastavlja se i upravo se događa. U medijima napada, a iza leđa surađuje s njima. Na  jednoj od sjednica Predsjedništva stranke prije nekoliko dana, Raguž je priznao da se  dogovara sa HDZ-om BiH vezano za Vladu HNŽ-a i ostalim mogućim kombinacijama. Raguž  možda želi unovčiti ove rezultate stranke jer upravo ovakvim nakaradnim i nečasnim vođenjem stranke zna da su ovo posljednji izbori na kojem može ostvariti značajniji rezultat.  Već na sljedećim izborima ukoliko Raguž, Bevanda i Bubalo ostanu u vodstvu stranke, stranka  će završiti s svojim djelovanjem jer će ih birači kazniti. 

HRS je kompromitiran vodstvom koje krši Statut, protustatutarno izbacuje članove iz stranke  da zadovolji ego Slavena Raguža i Slavena Bevande, jer je njihova taština duboko povrijeđen  kako su se njihove odluke krenule preispitivati, a oni na to nisu bili naviknuti? Žao nam je što se događa ovakav rasplet unutar HRS-a jer Hrvati u BiH nisu to zaslužili. Sve  ovo događa se ni zbog čega drugog već zbog novca i pozicija koje je stranka osigurala kao  rezultat izbora. Slaven Raguž, Slaven Bevanda i Silvio Bubalo napokon su dočekali svoje, zbog  onog što su i očito ušli u politiku. 

Što će se dogoditi s HRS-om vrijeme teško je prognozirati jer svoje nezadovoljstvo iskazuje  još nekoliko gradskih/ općinskih odbora, a u konačnici, birači su ti koji znaju što je najbolje  za njih. 

GO HRS Široki Brijeg

OGLASI

Loading