Select Page

Počinje adaptacija Centra za mlade – Atomsko sklonište Posušje

Počinje adaptacija Centra za mlade – Atomsko sklonište Posušje

Nakon prvog projekta #kulturarastura# koji je Udruga Apollo započela u suradnji sa BHRI, IOM I USAID-om u sklopu kojeg djeluju Rock Akademija Posušje, radijska emisija Filmska Glazba, te će se za naredno ljeto organizirati i 4. Koncert Filmske Glazbe 26.ožujka je u prostorijama Općine Posušje potpisan ugovor između predstavnika lokalne zajednice i predstavnika Udruge Apollo, koja je partner projekta, o renoviranju i adaptaciji prostorija Atomskog skloništa u vrijednosti od preko 100.000 KM.

Službeni naziv ovog projekta glasi YOUTH CENTER ATOMSKO SKLONIŠTE , i provoditi će se u trajanju od 01.04.2021. do 01.08.2021., nakon čega će uređeni prostor sa opremom ostati na korištenje mladim Posušanima koji se žele baviti ponuđenim radionicama i ostalim projektima
Ugovor su potpisali načelnik Općine Posušje Ante Begić, ravnatelj URBIKOMA Pavo Lončar ispred posuških institucija te Ivan Ramljak, predsjednik Skupštine Udruge Apollo kao voditelj projekta.

Prostorije atomskog skloništa koje se nalaze ispod Radio postaje Posušje već su dugi niz godina alternativni prostor u kojem djeluju posuški glazbenici a koji su sami raščistili ovo sklonište te ga pretvorili u prostor za vježbanje, za rad Rock Akdemije, te za sve one mlade kojima je potreban prostor za stvaranje kreativnih sadržaja u Posušju.

Iako je bio u funkciji, ipak su bile potrebne preinake na ovom prostoru ,kako bi udovoljavao sve većem interesu mladih koji polaze Rock Akademiju , ali i ostale radionice u sklopu projekta #kulturarastura#.

Općina Posušje je prepoznala potrebe za novim multimedijalnim prostorom koji je itekako potreban te je izišla u susret Udruzi Apollo u ovim nastojanjima da provedu ponuđeni projekt adaptacije, te je prostor Atomskog skloništa dodijeljen Udruzi Apollo koncesijom na duži niz godina.

Naglašavamo da su nadležne službe Općine Posušje pripremile potrebnu dokumentaciju za implementaciju projekta.
Paralelno sa radovima koji otpočinju u ponedjeljak, 29.ožujka. otpočele su sa radom likovna, plesna i dramska radionica, a nakon završetka radova mladi će se imati priliku uključiti u radionice podcasta, amaterske TV, audio i video produkcije.

Na ovaj način Posušje će dobiti multimedijalni prostor za mlade, u kojem će se moći održavati koncerti, kreativne radionice, probe filmske projekcije, predavanja, snimanja te sve što im je potrebno u kreativnim procesima.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI),koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Vrisak.info

OGLASI

Loading