Select Page

Podrška projektima učenika iz oblasti ljudskih prava i demokracije

Podrška projektima učenika iz oblasti ljudskih prava i demokracije

Ministar pravde i uprave Županije Sarajevo Mario Nenadić susreo se sa aktivistkinjama Obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava u BiH “Civitas” i predstavnicama Srednje strukovne škole iz Posušja, pedagogicom Jasnom Miličević i učenicama Gabrielom Ćorić, Miom Jukić i Marijom Ćorić koje su učestvovale u Finalnoj smotri programa “Projekt građanin/Ja građanin” tokom proteklog vikenda u Sarajevu.

Manifestaciji je prisustvovalo oko 400 učenika, nastavnika, pedagoga, direktora škola i volontera koji su promovirali najuspješnije projekte iz praktičnog dijela nastave građanskog obrazovanja svojih škola.

Predstavnici CIVITAS-a koji su organizirali manifestaciju, objasnili su da je cilj na ovaj način osposobiti i pripremiti učenike da istražuju probleme, ispituju mjere javne politike i zagovaraju nova rješenja, odnosno da u partnerstvu s vlastima mijenjaju politiku kako bi riješili probleme u vlastitim lokalnim zajednicama.

Ovom prilikom, ministar Nenadić razgovarao je sa pedagogicom Miličević i učenicima o međužupanijskoj suradnji, kao i mogućnostima podrške projektima učenika iz oblasti ljudskih prava i demokracije, te je najavio da će to biti predmet narednih sastanaka.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading