Select Page

Pogledajte kratki film “Put od milijun koraka” o stazi Via Dinarica

Pogledajte kratki film “Put od milijun koraka” o stazi Via Dinarica
Organizacija “Zemlja Dinarica” snimila je kratki film “Put od milijun koraka” o Via Dinarici, stazi koja se pruža od Slovenije do Albanije, preko Bosne i Hercegovine, a kroz koju prolazi možda i najljepši dio te mega staze.

Via Dinarica je put namijenjen planinarima, biciklistima i drugim izletnicima koji posjećuju Dinaride kao turisti, ali istodobno i platforma za razvoj i unaprjeđenje životnih uvjeta za ljude koji u Dinaridima žive.

Predsjednik “Zemlje Dinarice” Zehrudin Isaković kazao je da je film edukativnog karaktera, namijenjen djeci osnovnih i srednjih škola kako bi se informirali o stazi.

Kao jedan od glavnih motiva za uspostavu te staze, Isaković je naveo zaštitu prirode na tom području, ali je podvukao i značaj razvoja planinskog turizma te rekreaciju kroz bajkovite predjele.

Svatko tko je prošao stazu, ostao je oduševljen raznolikošću i ljepotom predjela. U BiH staza obuhvaća područja Buškog jezera, zatim planine Vranj, Čvrsnicu i Prenj, Boračko jezero, Bjelašnicu, Visočicu, Kalinovik, Zelengoru, Sutjesku, Maglić i Trnovačko jezero, naglasio je Isaković.

Njihova želja je, dodao je, da se mlade generacije informiraju o stazi te da kroz obilazak prirodnih ljepota zavole i svoju domovinu.

Film je urađen uz podršku UNDP-a, USAID-a i Talijanske razvojne agencije (AICS). Pogledajte ga.

(Fena)

OGLASI

Loading