Select Page

Pogrebnici se ujedinjuju u udrugu na razini BiH, cilj je olakšati rad

Pogrebnici se ujedinjuju u udrugu na razini BiH, cilj je olakšati rad

Na ppodručju Bosne i Hercegovine održan je sastanak vlasnika privatnih pogrebnih poduzeća na kojem je predstavljena inicijativa o osnivanju udruge na razini države, a s kojom bi se pojednostavilo poslovanje ove branše, piše Večernji list BiH. Brojni problemi Sastanku je nazočilo tridesetak vlasnika pogrebnih poduzeća.

– Sastanak je održan na inicijativu više pogrebnika u ovoj zemlji, a cilj nam je, zbog susretanja s različitim problemima koji se jave s vremena na vrijeme, moći se lakše obraćati institucijama i rješavati te neprilike s kojima se susrećemo – kazao nam je jedan od sudionika sastanka koji je održan krajem siječnja. Među problemima, istaknuo je nedavni koji je preplavio medijske stupce, kada su zabranili pogrebnom poduzeću ulazak u Hrvatsku s lijesom za pokojnika kupljenim u BiH. Također, šokantno je bilo i kažnjavanje jednog pogrebnika s tri tisuće kuna, iako su pogrebnici samo bili u tranzitu, nisu ništa niti prodavali niti ostavljali u Hrvatskoj.

– Taj problem je riješen nakon naše inicijative hrvatskim institucijama, međutim, bespotrebno je da do takvih problema uopće dolazi i da se u tako teškim trenucima za obitelj pokojnika mi susrećemo s takvim neugodnostima na granici. Ovim putem bih zahvalio hrvatskim institucijama koje su tada riješile problem, međutim, ne želimo da se takve stvari s vremena na vrijeme događaju pa zato i osnivamo ovu krovnu udrugu kako bismo lakše rješavali poteškoće s kojima se budemo u budućnosti susretali – kazao nam je sudionik sastanka. Kaže da će udruga biti otvorena za sve koji joj se budu željeli pridružiti.

Uloga udruge

– U idućim tjednima ćemo pustiti više informacija u javnost. Sastanak je, što nam je bio prvotni cilj, prošao dobro i svi nazočni su mogli iznijeti ono s čim su se susreli i ideja je pozdravljena. Oni pogrebnici koji ne budu na osnivačkoj skupštini udruge, a budu se željeli pridružiti, imat će tu mogućnost. Nadamo se da će sve poteškoće i nejasnoće biti otklonjene i da će krovna udruga funkcionirati jako dobro s idejama koje će poboljšati ovu našu branšu, a koje će također otkloniti probleme o kojima razgovaramo – kazao je sugovornik.

vecernji.ba

OGLASI

Loading