Select Page

Pojačani inspekcijski nadzori u trgovinama, ljekarnama, ugostiteljskim objektima…

Pojačani inspekcijski nadzori u trgovinama, ljekarnama, ugostiteljskim objektima…

Federalna uprava za inspekcijske poslove u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim područjima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, počela je s akcijom pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Naime, tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori Federalnog tržišnog inspektorata počeli su sa pojačanim nadzorom već u ponedjeljak, 4. ožujka, a ostali inspektori će im se priključiti od ponedjeljka 11. ožujka.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i županijskih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period ožujak – kolovoz  2024. godine”.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim područjima iz nadležnosti jedanaest federalnih inspektorata. Pojačani nadzori obavljat će se do 25. kolovoza 2024. godine.

„Apeliarmo na privredne subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet kažnjavanja. Molimo građane da uočene nepravilnosti u radu privrednih subjekata prijave putem: kontakt forme „Prijavi nepravilnost“ na web stranici FUZIP (https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/, zatim telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata), e-maila: info@fuzip.gov.ba ili poštom na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo“, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading