Select Page

Pola stoljeća novinarskog rada Pere Crnogorca

Pola stoljeća novinarskog rada Pere Crnogorca

50. godina novinarskog rada Pere Crnogorca obilježeno je jučer na „Grginom guvnu“ u Osoju.

Tom prilikom, Radio Posušje mu je dodijelio zahvalnicu za programsku i informativnu suradnju, te drugu vrstu pomoći od iznimnog značaja za 25 godina koliko je radio za Radio Posušje.

Na ovoj proslavi prisustovali su mnogobrojni prijatelji i suradnici, kipar Srećko Slišković, prijatelji iz Matice hrvatske ogranka iz Čitluka s predsjednikom Andrijom Stojićem, Matice hrvatske ogranka iz Posušja s predsjednikom Blagom Kovačem, članovi Vijeća mladih općine Posušje, općinski načelnik Branko Bago, predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar i mnogi drugi.

13466257_1302422449785395_2401029014712333516_n

Uz prigodnu zakusku i druženje, večer su upotpunile mlade i starije gangašice iz KŠD „Rakitno“.

Inače, prvi tekst Pero Crnogorac je objavio 15. lipnja 1955. godine u Sportskim novostima pod naslovom “Uspijeh iznad očekivanja o NK Posušju“. Pisao je dugo za Sportske novosti, čak 40 godina, potom za Večernjak, ali posebno je ponosan na svoj rad u Radio Posušju u kojem je proveo 25 godina kao ravnatelj, urednik i novinar surađujući sa brojnim radiopostajama od kojih posebno ističe suradnju sa Radio Čapljinom i Radio Ramom. Objavio je oko 25 000 tisuća uradaka, vijesti, fotografija,informacija i reportaža. Dobitnik je međunarodne nagrade zagrebačke Arene “Stara kuća“ koja govori o životu naših ljudi u tuđini. Zahvaljujući kolegijalnom radu njegovi tekstovi iz ratnih vremena objavljivani su na međunarodnim radio postajama. Radio je intervjue sa mnogim poznatim osobama Ćirom Blaževićem, Lukom Modrićem, Zvonimirom Bobanom itd.

Ipak najviše je pisao kratke teme o životnim poteškoćama svoga kraja iz kulture,baštine,ekologije i drugih područja života u Posušju i Hercegovini, a također i posuškim fenomenima.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading