Select Page

Ponovo požari na Blidinju, slijede kaznene prijave

Ponovo požari na Blidinju, slijede kaznene prijave

U proteklih je 15 dana, u Parku prirode Blidinje, zbog nepažnje buknulo nekoliko požara. Prvi požari većih razmjera izbili su na području Boričevca i Badnji 25. ožujka, gdje je bilo ugroženo par vikendica. Neodgovornim paljenjem korova i trave izgorilo je 30 hektara vrijedne borove šume.

U nedjelju, 02.travnja, na samo 500 metara od prvog požara u Varićaku pokraj Boričevca ponovno isti prizor. Nepažnjom vikendaša koji nakon roštiljanja nisu uspijeli zaustaviti vatru požar je zahvatio borovu šumu. Kako doznajemo podnesena je prijava tužitelju nakon čega slijedi kaznena prijava i oštetni zahtjev za nastalu štetu.

Uprava Parka prirode Blidinje i Općina Posušje odlučili su poboljšati rad na bržem gašenju i sprječavanju požara, kao i postrožiti mjere kažnjavanjem osoba koji se na ovaj način neodgovorno ponašaju. Ovim putem želimo još jednom pohvaliti vatrogasne ekipe, članove HGSS-a, mještane, vikendaše i planinare koji su brzom intervencijom spriječili daljnju eskalaciju požara i spriječili nepopravljivu štetu.

Budimo savjesni i čuvajmo šume od požara!

Pogledajte fotografije požara u Varićaku koje su zabilježili članovi HPD Pločno.

Blidinje.net

OGLASI

Loading