Select Page

Popović druga u Leviju: Nakon prve znala sam da mogu napasti!

Popović druga u Leviju: Nakon prve znala sam da mogu napasti!

Sjajna hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je drugo mjesto u drugom slalomu sezone u Leviju, Zrinka Ljutić ponovno se plasirala među 10 najboljih, a slavila je Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Popović je u prvoj današnjoj vožnji bila peta, a do drugog mjesta došla je najbržom drugom vožnjom, koju je odradila odlučno i riskantno, što joj se isplatilo.

Leoni je ovo drugi plasman na pobjedničko postolje u karijeri, nakon što je u zadnjoj utrci prošle sezone u andorskom Soldeu također bila druga. Dosad joj je najbolji rezultat u Finskoj bilo šesto mjesto. Ovim rezultatom ujedno je osvojila 135. postolje za hrvatsko skijanje u povijesti.

Samo 18 stotinki  dijelilo ju je od vremena pobjednice Shiffrin, koja dosad ove sezone, na što od nje nismo navikli, nije bila među tri najbolje, a sada je slavila uz puno sreće nakon što je jučerašnja pobjednica, Slovakinja Petra Vlhova, do tada uvjerljivo najbrža, u drugom laufu nagazila na vrata i odustala. Za Amerikanku ovo je sedma pobjeda u Leviju u karijeri.

Treća je bila Njemica Lena Duerr s 30 stotinki sekunde slabijim vremenom od pobjedničkog.

Odlična je bila i druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić, koja je zauzela 10. mjesto sa zaostatkom od 1,45 sekundi za Shiffrin.

Podsjetimo, u jučerašnjem slalomu Ljutić je bila deveta, a Popović deseta, dok je pobijedila Vlhova.

Hrt. Hr

OGLASI

Loading