Select Page

Posjetitelji Adventa u Viru mladima: Nastavite tako, da se imamo priliku okupiti u božićnom duhu

Posjetitelji Adventa u Viru mladima: Nastavite tako, da se imamo priliku okupiti u božićnom duhu

Ove je subote, 21.12. 2019. Vir udruga mladih (VUM) održala prvi Advent u Viru. U programu su nastupili glazbenici; mlada članica Frame Posušje, gimnazijalka Ivana Jukić, sestre Darija i Anna Maria Ramljak iz Međugorja i tamburaški sastav Forte.

Program se zbog loših vremenskih uvjeta, kiše i vjetra, odvijao pod šatorom, a zbog skučenoga prostora otkazan je nastup kulturno-umjetničkih društava Crvenice iz Tomislavgrada i Vriska iz Vira. Mladi iz ove udruge već godinama djeluju u sklopu župnog zbora mladih, a nakon što je u ožujku ove godine tragično preminuo njihov voditelj, mladi glazbenik Milan Mijo Đerek, mladi su odlučili nastaviti boriti se za zajednicu udruženi u udrugu, ali uvijek u mislima sa svojim dragim prijateljem. Večerašnji program trebao je započeti puštanjem 22 lampiona kao znak sjećanja na preminulog dvadesetdvogodišnjeg prijatelja, ali vrijeme to nije dopustilo. Jedino što se na otvorenom prostoru moglo izvesti bio je vatromet. Osmislili su mladi i kutak za slikanje i uredili i prigodno okitili školsko dvorište gdje se održavao program. Članovi VUM-a rasporedili su svoja zaduženja u pripremanju palačinki, fritula, kolača, uštipaka, meze, kuhanoga vina, domaće rakije i dr.

Da su ovakva druženja potrebna, pokazali su posjetitelji. Unatoč vremenu odazvali su se mještani Vira, ali i iz okolnih mjesta, Zagorja, Vinjana, Posušja te odseljeni iz Vira.

Mate Polić kući je stigao iz Zagreba i uživao je u društvu i programu. „Odlična stvar. Svaka pohvala ovim mladim ljudima koji su krenuli od nule. Nastavite tako, da se imamo priliku okupiti u ovako jednom božićnom duhu. Mislim da toga fali u malim mjestima, pa ovakve sadržaje traže u drugim mjestima. Uvijek mi se drago vratiti tu i pomoć ovom malom mjestu da uistinu živi“.  

Njegov brat Petar ostao je u svom rodnom kraju i također podržava ovakve događaje. „Lijepo je, ugodno je. Ugodno je sresti poznanike, prijatelje, rodbinu. Ja se nadam da će se ovo nastaviti i idućih godina. Mlade treba podržati. Oni su spremni odraditi sve i svaka im čast“.

Ivan Polić, predsjednik VUM-a priznaje da nije bilo lako pripremiti i održati program, s obzirom na vremenske prilike, no nisu htjeli odustati. Tijekom priprema članovi su s veseljem prionuli poslu i uživali, a odzivom posjetitelja na Adventu su prezadovoljni. „Mi smo prezadovoljni odzivom, pogotovo što smo naišli na jako pozitivne komentare. Vrijeme je kakvo je. Spremali smo se dugo. Dva mjeseca priprema, četiri dana smo bili tu“, kazao je Ivan. Zahvalio je posjetiteljima, izvođačima, svima koji su pomogli pri organizaciji, sponzorima koji su se odazvali u velikom broju, a posebnu zahvalu uputio je članovima VUM-a. „Ovo je dobro i za nas i za sve naše župljane. Mislim da su ovim Adventom shvatili kakvu poruku mi želimo poslati. Mi smo tu da radimo, djelujemo i nama financijska sredstva nisu najbitnija“, kazao je Ivan.

Inače, udruga VUM osnovana je u srpnju ove godine. Broji 71 člana od čega je njih 25 aktivnih. Mladi su dobili poticaj od mnogih da nastave s radom i ne sumnjamo da će imati uspjeha i ubuduće.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading