Select Page

Glazbena diva Radojka Šverko oduševila koncertom u Posušju

Glazbena diva Radojka Šverko oduševila koncertom u Posušju

Hrvatska glazbena diva Radojka Šverko prvi put je večeras održala svoj koncert u Posušju. Raskošan glas, brojni njezini hitovi, pjesme njenih kolega kao što su Vinko Coce i Oliver Dragojević, božićne pjesme, domaće i strane, te puno uzajamno poštovanje ove glazbenice i publike obilježili su ovaj posuški koncert.

Program za večerašnji nastup osmislio je njen dugogodišnji prijatelj i kolega Vladimir Babin, a koncertom koji je večeras održala, hrvatska diva je iznimno zadovoljna. „Ja moram izraziti radost što se konačno ostvario moj nastup pred publikom u Posušju, iako su se sve sile ovoga svijeta urotile protiv toga. Naime, koncert sam trebala ovdje ljetos održati. No onda, pred sami nastup udarilo je takvo nevrijeme da smo koncert otkazali. Dogovorili smo novi termin, ovaj večeras i opet je izgledalo da mi do Posušja nećemo ni stići. Sinoć smo nastupali u Poreču i vozeći se prema Posušju bilo je nevrijeme na cesti kakvo nikada nisam vidjela,“ kazala je za naš radio Radojka Šverko.

Usprkos svemu, koncert je održan. „Moram priznati da na samom početku mi nije izgledalo obećavajuće. Međutim, u konaćnici moram reži da sam jako sretna. Iznjedrila sam pjesme u nekom drugačijem pristupu. Bilo je ti svjetske glazbene literature i domaćih autora koji su zadužili ovu hrvatsku glazbenu scenu i sve to mije pomoglo da se dignem, da iskomuniciram sve te tonove i tekstove. Iz Posušja ću otići sretna i zadovoljna nadajući se da ovo nije posljednji put u Posušju“, kazala je Šverko za naš radio.

Inače, Radojka Šverko je pjevačica raskošnog volumena glasa, boje i sa zapaženim nastupima na brojnim festivalima u zemlji i svijetu. U nizu priznanja i iznimnom glazbenom doprinosu tijekom dugotrajne karijere, među osvojenim nagradama Radojke Šverko ističu se ‘The Most Outstanding Performance’ 1970. na festivalu u Rio de Janeiru, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading