Select Page

“Poskoci” uspješni na 20. Livno openu

“Poskoci” uspješni na 20. Livno openu

U subotu se održao jubilarni dvadeseti „Livno open“ na kojem je nastupilo 345 taekwondoaša iz 25 klubova iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Natjecanje se održalo na pet borilišta sa elektronskom opremom a natjecali su se sportaši u kategorijama mlađih i starijih kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki. Domaćin i glavni organizator, taekwondo klub „Magone“ iz Livna, pobrinuo se da sve bude organizirano na visokom nivou. Najbrojniji a ujedno i najuspješniji bili su natjecatelji taekwondo kluba „Marjan“ iz Splita. Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzela je ekipa Zagrebačkog taekwondo saveza a treće mjesto tekwondo klub „Poskok“ iz Posušja koji je nastupio sa 14 natjecatelja u svim kategorijama.

tkd livno 9 tkd livno 8

 

Poskoci su bili najuspješniji u kategorijama mlađih i starijih kadeta gdje su također osvojili pehare za treća mjesta. Osvojili su ukupno 11 medalja, 4 zlatne, 2 srebrne i 5 brončanih.

tkd livno 7 tkd livno 6

Najuspješniji posuški borac bio je Ilija Jukić koji je u kategoriji mlađih kadeta kroz tri borbe došao do zlata te tako potvrdio svoj zadnji rezultat iz Hadžića. Zlatna odličja su također osvojili Josip Mandurić u kategoriji mlađih kadeta do 24 kilograma,kadeti Mate Dragoja u kategoriji do 53 kilograma i Petar Tomić u kategoriji preko 65 kilograma. Srebrne medalje su osvojili mlađi kadet do 36 kilograma Slavo Jukić i juniorka do 46 kilograma Mihaela Senjak, a brončane mlađi kadeti Antonio Bešlić i Patrik Tokić, stariji kadeti Petar Tomić i Marko Đerek te junior David Bašić. Bez medalja su ostali Matej Bešlić, Ružica Crnogorac i Ilija Bašić.

tkd livno 5 tkd livno 4

“Natjecanje u Livnu je bilo jako uspješno za naš klub iako nismo nastupili u punom sastavu zbog izostanka nekih bolesnih ili ozlijeđenih natjecatelja. Ovi rezultati pokazuju da smo uz rast broja članova u klubu zadržali i kvalitetu obzirom da je ovaj „Livno open“ jedan od najbrojnijih i najkvalitetnijih turnira u regiji. Nakon Livna očekuju nas natjecanja u Šujici i Mostaru te europski G-1 turnir „Croatia open“ u Varaždinu gdje će naše natjecateljice nastupiti za susjedni prijateljski taekwondo klub „Imotski“. Zahvaljujemo se našim stalnim sponzorima auto salonu BGL COMMERCU i kladionici FORMULA, Općini Posušje a posebno roditeljima koji su pomogli u organizaciji odlaska na ovo natjecanje” – izjavio je za naš portal Petar Boban, trener.

Posušje.net/Foto: TKD Poskok

OGLASI

Loading