Select Page

Postavljeni smjerokazi na stazi Via Dinarica

Postavljeni smjerokazi na stazi Via Dinarica

Proteklih nekoliko dana, planinari „Orlove stine“ postavljali su smjerokaze za stazu Via Dinarika na području općine Tomislavgrad. Trebalo je obići stazu i na pojedinim skretnicama postaviti smjerokaze kako bi se u skoro vrijeme i svečano otvorila (Bijela staza) Via Dinarike, koja povezuje sedam država, od Slovenije do Albanije.

Prema riječima predsjednika društva Orlova stina, gosp. Ante Vukadina, svečano otvaranje staze predviđeno je za kraj svibnja, o čemu će još biti govora na skorašnjem sastanku, koji će se održati na Blidinju. Nakon dvije godine rada na dionici staze Via Dinarika, koja prolazi kroz krajobraz općine Tomislavgrad u dužini 70 –ak km, planinari Orlove stine odradili i uradili su sve postavljene zadaće. Za svoj rad pohvaljeni su na prezentacijskoj skupštini Via Dinarike, održanoj u Sarajevu.

b_800_600_0_00_images_znakovlje_DSC01284

Ovom stazom, pruža se velika mogućnost približavanje ljepota našeg područja sve većem broju planinara, koji svake godine sve više gostuju na ovim našim planinama. Netaknuta priroda, kulturna baština i ljepota krajobraza Dinarida svakako su izazov za sve zanesenjake, ljubitelje planina i planinarenja, kao i kulturne baštine koja se nalazi uz neposrednu blizinu staze.

Nadamo se da je ovo početak turističkog potencijala kroz svekoliku ponudu a i promocije općine Tomislavgrad.

Blidinje.net/omolje.com

OGLASI

Loading