Select Page

Susret s kancelarkom Merkel dolazi u idealno vrijeme

Susret s kancelarkom Merkel dolazi u idealno vrijeme

Posjet članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Saveznoj Republici Njemačkoj i susret s kancelarkom Angelom Merkel bit će kruna naših vanjskopolitičkih aktivnosti prije početka ljetnih odmora i preuzimanja novih reformskih obveza – izjavio je za Fenu hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović.

Predsjedništvo BiH na jučerašnjoj sjednici prihvatilo je poziv kancelarke SR Njemačke Angele Merkel za sastanak u Berlinu 30. lipnja ove godine.

Čović kaže da je taj posjet dugo dogovaran i da dolazi u „idealno vrijeme, da kao trojica članova Predsjedništva tijekom službenog posjeta Berlinu možemo odaslati poruku kada je u pitanju vođenje vanjske politike BiH“.

– Uvjeren sam da će se to poklopiti sa signalima koje očekujemo iz Bruxellesa. Do tada bi mi morali završiti sve ono što smo obećali prilikom predaje zahtjeva za članstvo u EU i ja vjerujem da ćemo odmah iza toga dobiti upitnik te da će taj naš europski put biti ubrzan do te mjere da, kako je i planirano, iduće godine u sedmom ili osmom mjesecu dobijemo kandidacijski status – ističe Čović.

On smatra da članovi Predsjedništva ovaj posjet i razgovor s kancelarkom Merkel trebaju iskoristiti i kako bi definirali poziciju BiH na međunarodnoj političkoj sceni.

– Velika je to odgovornost i značaj same činjenica da pričamo o svim pitanjima koje stoje pred BiH kao središtem stabilnosti jugoistočne Europe. Mi u BiH ne smijemo potcijeniti tu ulogu niti je se odricati – poručio je Čović u izjavi za Fenu.

vecernji.ba

OGLASI

Loading