Select Page

Pošte u BiH obustavile prijem pošiljki iz Kine

Pošte u BiH obustavile prijem pošiljki iz Kine

Pošte u Bosni i Hercegovini privremeno su obustavile prijem pošiljaka za Kinu na svojim šalterima. Iz JP BH Pošta d.o.o Sarajevo priopćili su da nisu obustavili preuzimanje, preradu i uručenje poštanskih pošiljaka porijeklom iz Kine, ali jesu prijem svih vrsta pošilji na šalterima do 1.03.2020. godine.

Odluka je donesena zboga nemogućnosti otpreme pošiljaka zrakoplovnim prijevozom usljed otkazivanja letova većine stranih zrakoplovnih tvrtki prema NR Kini s ciljem prevencije širenja koronavirusa. Iz istog razloga, Hrvatska pošta Mostar i Pošte Srpske obavijestili su korisnike da je do daljnjeg obustavljen prijem svih vrsta pošiljki koje glase za odredište Narodna Republika Kina. – Uvoz pošiljki iz Kine za primatelje na području Pošta Srpske nije obustavljen, ali je značajno otežan. S tim u vezi, ukoliko očekujete pošiljke iz Kine, rokovi prijenosa su produženi, priopćili su u Poštama Srpske, prenosi Indikator.ba.  

Ovlašteni poštanski operater Japana obavijestio je poštanske operatere u BiH da je zbog otkazivanja letova između Japana i Kine došlo do koncentracije velikog broja EMS pošiljaka i poštanskih paketa adresiranih za Kinu. Ovo uzrokuje velike zastoje u preradi u sorting centrima jer prekomjeran broj koncentriranih pošiljki prevazilazi kapacitet postojećih sorting centara u Japanu.

Prijem DHL pošiljki za NR Kinu obustavlja se samo za područje Wuhan-a, dok se za ostala područja NR Kine obavlja prijam DHL međunarodnih pošiljki, ali s produženim rokovima prijenosa. Pošte su u kontaktu sa zavodima za javno zdravstvo iz kojih su kazali kako prijenos korona virusa preko poštanskih pošiljaka još nije zabilježen. Pošta Kine obavijestila je druge poštanske operatore da se prema nalogu Vlade NR Kine vrši dezinfekcija svih poštanskih pošiljki koje su porijeklom ili su bile u tranzitu preko centra prerade Wuhan.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading