Select Page

Svečanost povodom izlaska 100-tog broja lovačkog glasila HOOP

Svečanost povodom izlaska 100-tog broja lovačkog glasila HOOP

Povodom izlaska stotog broja Hoop!-a informativnog i stručnog glasila Lovačkog saveza Herceg Bosne i Kinološkog saveza Herceg Bosne 14.studenoga (subota) 2015. godine u Kupresu u Sportsko rekreacijskom centru «Čajuša» upriličena je prigodna proslava.

Prvi broj Hoop!-a izišao je 4.srpnja 1998. godine u Širokom Brijegu. Stoti broj je izišao sredinom listopada ove godine. Uz čelne ljude Lovačkog saveza Herceg Bosne i Kinološkog saveza Herceg Bosne ovom značajnom događaju nazočili su i predstavnici HLS na čelu sa tajnikom HLS gospodinom Ivicom Budorom, zatim predsjednik Lovačkog saveza RS gospodin Vojin Vujinović, predstavnik vlasti HBŽ ministar Darinko Mihaljević, kao i izaslanik predsjednika Dragana Čovića gospodin Ivan Vukadin načelnik Općine Tomislavgrad, predsjednici LU članica LS Herceg Bosne te mnogobrojni dopisnici Hoop!-a.

lovci hoop 2

 

Na samom početku ove proslave predsjednik LS HB gospodin Slavko Marin pozdravio je nazočne i ukratko govorio o samom značaju Hoop!-a ponajprije za lovce, a zatim sve od reda koji vole i drže do prirode, a to su planinari, pčelari, ribari, ekolozi i svi drugi koji drže do kako životinjskog tako i biljnoga svijeta. Nakon govora predsjednika Marina obratio se sadašnji glavni urednik Hoop!-a gospodin Dragan Naletilić koji se osvrnuo na same početke pokretanja incijative za vlastitim glasilom LS HB i KSHB i to od strane tadašnjeg predsjednika LS HB gospodina Marinka Hrkaća i predsjednika KSHB fra Stjepana-Petra Krasića. Uz njih dvojicu spomenut je i prvi i dugogodišnji glavni urednik Hoop!-agospodin Robert Bubalo kao i mnogi drugi zaslužni okupljeni oko svega ovoga. Uz to gospodin Naletilić je naglasio kako sa Hoop!-om valja nastaviti uz sve poteškoće sa kojima se danas susrećemo. Zahvalivši svim dopisnicima Hoop!-a pozvao je i sve one druge koji to za sada nisu da se uključe i da iz svojih udruga i društava šalju priloge u Hoop! Nakon gospodina Naletilića, nazočnom skupu se obratio i fra Stjepan-Petar Krasić koji je oživio uspomene kako na prvu incijativu izlaženja samoga Hoop!-a, tako i na sam početak izlaženja u tada nimalo lakim uvjetima života. Kako reče za ostvarenje svega toga trebalo je odriješiti «kesu» i čak dati vlastiti novac da sve to uspije. Spomenuo je i zahvalio svim tada zaslužnim ljudima koji su sudjelovali u stvaranju Hoop!-a. Pozvao je sve nazočne, ponajprije predstavnike vlasti da pomognu nastavak izlaženja ovog značajnog i hvale vrijednog glasila. I nazočni gosti su iskoristili priliku za obraćanjem uz riječi hvale povodom ove značajne prigode. Prije samog završetka proslave nazočnima su od strane predsjednika LSHB gospodina Slavka Marina uručene Zahvalnice povodom izlaska 100-tog broja Hoop!-a. Nakon završenog službenog djela proslave uslijedio je ručak, druženje i zabava.

Dobra kob!

– Ante Đikić (Tomislav City portal)
– Mladen Bešlić ( Posušje net. )
– Ivica Lučić- fotografije ( Lov. savez HB)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading