Select Page

Posušani odali počast svim žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu

Posušani odali počast svim žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu

Na današnji dan, 10. travnja 1992. godine padom Kupresa završena je na tragičan način bitka za Kupres.

Na ovaj se dan prisjećamo 160 poginulih i nestalih Hrvata na Kupreškoj visoravni u borbi protiv srpskoga agresora 1992. godine, a među njima je čak 14 branitelja iz Posušja. Četvero njih do danas nije pronađeni. Ukupno oko 700 branitelja iz Posušja branilo je Kupres.

Današnje izaslanstvo ispred općine Posušje predvodili su načelnik Ante Begić, predsjednik OV Ivan Lončar, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ivica Pavković, izaslanik u Domu naroda Damir Jurišić te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje koji su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima odali počast svim žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu.

Također, vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, hrvatskih političkih stranaka, općinskih i županijskih vlasti te predstavnici gradova prijatelja Kupresa.

U crkvi sv. Obitelji u Kupresu služena je sveta misa sa zajedničkim opijelom za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni koju je predvodio kupreški župnik don Tomislav Mlakić uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading