Select Page

Posušanin Nikola Leko želja je mnogih klubova iz liga petice

Posušanin Nikola Leko želja je mnogih klubova iz liga petice

Da je NK Široki Brijeg napravio grešku u procjeni talenta ovog mladog Posušanina, svima je sada jasno. Upravo je ovaj mladić želja mnogih klubova iz liga petice, a svojim igrama u Slovenskom NK Aluminiju privukao je medijsku pažnju. No, kako je Nikola završio u Sloveniji? Priča ide ovako.

Karijeru započinje u HŠK Posušju koje je u sezoni 2014-2015. igralo 2. ligu Federacije BiH. U nekoliko dobrih nastupa, iako još junior, privlači pažnju NK Širokog Brijega koji ga već iste godine angažira u svom juniorskom omladinskom pogonu. Dobre igre Nikole u juniorima Širokog Brijega nisu izostale ali ipak uprava se nije odlučila na njegov ostanak na Pecari.

Nikolu to nije pokolebalo te odlazi u NK Koprivnicu gdje je igrao i trenirao jedno vrijeme. Nakon zapaženih rezultata vraća se u BiH ali ovaj put u 1. ligu Federacije gdje postaje kroz dvije sezone prvo ime HNK Čapljine. Kao vezni igrač bio je nositelj igra NK Čapljine, a u sezoni 2017./2018. zabio je čak 12 golova. Iz Čapljine prelazi u NK Aluminij gdje izrasta u pravog profesionalca, a naslovi poput „Nikola Leko srušio Olimpiju“ govore kako će se o njemu još dugo pisati.

NK Aluminij trenutno se nalazi na 3. mjestu sa 41. bodom što je samo za 2 manje od prvoplasirane Olipmije. Igraju u polufinalu Slovenskog kupa protiv Mure. Nikola je prvi strijelac ekipe s postignutih 9 golova u prvenstvu i 2 u kupu.

Prema svemu sudeći klub iz Kidiričeva dobio je u u Posušaninu Leki veliko pojačanje koje će se na kraju sezone sigurno unovčiti, što zbog dobrih rezultata kluba, što zbog prodaje.

Posuški info

OGLASI

Loading