Select Page

Održan sastanak o lokalnoj graničnoj infrastrukturi

Održan sastanak o lokalnoj graničnoj infrastrukturi

U Općini Posušje organiziran je radni sastanak na kom su uz načelnika Antu Begića nazočili Miro Džakula, ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje, Dario Sesar, ministar gospodarstva ŽZH, Zoran Galić, ravnatelj Granične policije BiH i Damir Vican, predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje.

Posebno je bilo riječi o prioritetima u izgradnji i rekonstrukciji graničnih prijelaza, ali i o određenim faktorima koji zahtjevaju više vremena za realizaciju. U tom kontekstu poseban naglasak se stavio na trenutačnu situaciju na Međunarodnom graničnom prijelazu Osoje i aktivnostima na izgradnji istog. Podsjetimo, s obzirom na prethodnu prekategorizaciju GP Osoje te potrebe gospodarstva i žitelja, u planu je potpuna rekonstrukcija sukladno europskim standardima.

Govoreći o današnjem sastanku ravnatelj Galić je istaknuo da su granični prijelazi izuzetno važni s aspekta sigurnosti, ali i kao prva slika o zemlji prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu te je iskazao zahvalnost nazočnima koji su prepoznali važnost ulaganja u izgradnju Graničnog prijelaza Osoje.  

Načelnik Begić je istaknuo pak da je međusobna suradnja izuzetno važna na svim razinama te da su dogovoreni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti koje će se dalje provoditi u izgradnju Graničnog prijelaza Osoje.

OGLASI

Loading