Select Page

Posušanin ovog ljeta na Eurobasketu

Posušanin ovog ljeta na Eurobasketu

Dok se ovdašnja javnost uglavnom bavila košarkaškim posrtanjem Bojana Bogdanovića, Ivice Zupca, Marija Hezonje i drugih izabranika Damira Mulaomerovića, koji su pali na košarkaško dno, Posušanin Tihomir Mustapić uspješno je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine izborio drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje im počinju u kolovozu protiv crne Gore i Francuske.

”Unatoč ovom lošem rezultatu ne bi me čudilo na Hrvatska napravi rezultat na Eurobasketu. Samo se trebaju skupiti svi i svoja ega podrediti kolektivu”, kazao nam je Mustapić, a Hrvatska je na skorom Eurobasketu koji se igra u rujnu u skupini s grčkom, Estonijom, Ukrajinom, Italijom i Velikom Britanijom.

Bosna i Hercegovina u skupini B bit će s Njemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvom i Francuskom, a prvu utakmicu igraju 1. rujna u Kölnu protiv Mađarske. U osminu finala prolaze četiri reprezentacije.

”Skupina je dosta teška. Veliki uspjeh za nas bi bio i proći skupinu”, kazao nam je Mustapić, član stručnog stožera košarkaške reprezentacije BiH, kojoj prije Eurobasketa počinje i drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Drugu fazu kvalifikacija Bosna i Hercegovina započet će gostovanjem u Crnoj Gori 24. kolovoza, a tri dana kasnije ugostit će Francusku. Uz ove dvije reprezentacije još će igrati i protiv Mađarske koja im je suparnik i na Europskom prvenstvu.

”Imamo kemiju i u ekipi i u stručnom stožeru, zato smo i napravili ovaj rezultat, unatoč svim problemima”, objašnjava Mustapić, koji je u 13 mjeseci rada u Mrkonjić Gradu napravio i rezultat s tamošnjim prvoligašem Mladosti.

”Kada sam došao na polusezoni, bili su predzadnji, kada sam sljedeće sezone odlazio nedostajala nam je jedna pobjeda da igramo u Ligi 6 unatoč ozljedama i koronavirusu. Na kraju sam dospio i na ‘crnu listi’ povjerenika natjecanja, što je popraćeno s nekoliko nes(p)retnih poraza zbog kojih smo i prekinuli suradnju”, kazao nam je Mustapić, koji ljeto, barem do reprezentativnog okupljanja, provodi u Posušju. Mobitel zvoni, ponude dolaze…

”Imam za sada dvije-tri opcije da preuzmem klub u BiH, a sve bi se trebalo znati sljedećih desetak dana”, kazao je Mustapić, ne otkrivajući imena potencijalnih novih destinacija.

Posusje.info

OGLASI

Loading