Select Page

Posušanin Silvije Begić novi je igrač Ruskog prvoligaša Samare!!!

Posušanin Silvije Begić novi je igrač Ruskog prvoligaša Samare!!!

Silvije Begić napustio je redove ruskog velikana Rubina i ovu će sezonu provesti u Krylya Sovetov Samari gdje će biti na jednogodišnjoj posudbi. Pomalo je nevjerojatno da ga je Rubin ‘tek tako’ pustio kad znamo da je gotovo sve utakmice proveo u početnoj postavi.

Begić je u Rusiju stigao iz zaprešićkog Intera u ljeto 2017. godine, a nakon dvije dobre sezone u Orenburgu, za 1.2 milijuna eura ga u svoje redove dovodi Rubin iz Kazana.

Danas 28-godišnji branič rodom iz Posušja je prošle godine bio standardan prvotimac Rubina, a od početka ove sezone ustalio se na mjestu središnjeg braniča gdje je igrao s kapetanom kluba i aktualnim hrvatskim reprezentativcem, Filipom Uremovićem.

Rubin je u ovom trenutku šesta momčad ruskog prvenstva. U prvih pet utakmica, Begić je bio standardan, dok je u onoj šesto, odigranoj prošlog vikenda protiv Krasnodara, ostao na klupi za rezervne igrače. To je ujedno bio i prvi poraz Rubina u ovoj sezoni, a dotad su skupili tri pobjede i dva remija.

Prije nego li je izgradio svoje nogometno ime u Rusiji, Begić je još igrao za Rudeš, Kamen Ivanbegovinu, Posušje i Imotski. Svojim dobrim predstavama zaradio je da se o njemu priča kao o nekome tko bi uskoro mogao odjenuti i reprezentativni dres, ali budući da poziv iz HNS-a nije dolazio, pojavila se mogućnost da uskoro postane reprezentativac Rusije!

Naime, u razgovoru za SportSport.ba, Begić je rekao kako i kad je dobro igrao, nitko ga nije kontaktirao, te da iako je vjerovao da bi za dobre igre mogao biti nagrađen, to se u konačnici nije dogodilo. Begić može igrati i za BiH, ali to mu prije godinu dana nije bilo na pameti, već je sređivao ruske papire kako bi mogao da dobije poziv Rusa.

„Ne bih htio ispasti bahat, ali nisam siguran da bih se sada odazvao reprezentaciji BiH. Imam ruske agente i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu, da ne budem stranac. Ranije sam drugačije razmišljao, ali ne znam kako bih sada postupio da dobijem poziv“, riječi su stasitog braniča.

Inače, u 1.HNL Begić je skupio 39 nastupa, a jedini pogodak postigao je u remiju njegovog Intera i Splita u sezoni 15/16.

On je danas postao novi igrač KS Samare, trenutno 11. momčadi ruskog prvenstva. Od njega se očekuje da zajedno uz Chernova postane stup obrane.

Sretno Silvije!!!

Radioposusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading