Select Page

POSUŠJE: 85 osoba pristupilo darivanju krvi, 67 ih darivalo!

POSUŠJE: 85 osoba pristupilo darivanju krvi, 67 ih darivalo!

Desetu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi, treću za građanstvo, organizirao je Crveni križ općine Posušje.

Gradska sportska dvorana u Posušju ovog predbožićnog četvrtka bila je mjesto izlijeva ljubavi, solidarnosti , želje za pomoći onima u potrebi.

Veliko srce brojnih Posušanki i Posušana, ali i naših gostiju i prijatelja iz Širokog Brijega, Hrvatske, Njemačke,…, učinili su ovu akciju izuzetno uspješnom.

U više od 3 sata trajanja akcije 85 osoba pristupilo je „zapisničkom stolu“ gdje su naše volonterke uredno evidentirale svaku prijavu, dijelile slatkiše i osvježenja, 78 ih je obavilo liječnički pregled, a ukupno 67 osoba je darovalo krv i na najljepši mogući način uputili čestitku za Božić svim našim sugrađanima, ali i svima koji se nađu u stanju potrebe za krvi koja je nezamjenjivi lijek za bolesne i povrijeđene.

Zadovoljstvo nije mogla sakriti ni dr. Ana Marija Ćorić, voditeljica medicinskog tima Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar pohvalivši sav trud i napor Crvenog križa općine Posušje, ali i zahvalivši pojedinačno svakom darivatelju ili onome tko je pokušao darovati krv, što su svi skupa doprinijeli da dani koji slijede budu mirniji i radosniji svima.

U istom tonu i sa sličnom porukom i zahvalom svima obratio se i predsjednik Crvenog križa Branko Leko istaknuvši veliku podršku dvije posuške obitelji: obitelji Marić iz Vinjana koji su angažirali rodbinu i poznanike za člana obitelji koji je duže vrijeme u potrebi za krvlju, te obitelji Bašić iz Batina s istom potrebom i koji su uz prodajni centar OLI Posušje bili pokrovitelji ove akcije.

Veliki obol i podršku akciji, uz obje srednje škole, glazbenu školu, športske klubove (HŠK Posušje, KK Posušje), sve župne urede i drge medije, dalo je radio Posušje, a akciju je posjetio i podržao predsjednik Matice hrvatske Posušje Blago Kovač sa suradnicima.

Za tjedan dana slijedi još jedna akcija na području općine Posušje – u našemu Rakitnu, posljednja terenska akcija za ekipu Transfuzijskog centra SKB Mostar, i još jedna Božićno-novogodišnja čestitka oplemenjena novim dozama krvi – Izvorom Života!

Srce za Posušje – za Život!

OGLASI

Loading