Select Page

Posušje će uskoro igrati pod reflektorima, radovi idu po planu

Posušje će uskoro igrati pod reflektorima, radovi idu po planu

Iako u Posušju imaju puno zamjerki na suđenje u protekla dva kola, što su i javnosti iskazali, vrijedno rukovodstvo kluba sa Mokrog Doca ne posustaje.

Naime, na Mokrom Docu radovi napreduju iz dana u dan. Uskoro će stadion dobiti reflektore, a radovi su u tijeku.

“Dok se igrači i stožer spremaju za sutrašnji ogled s FK Sloga Merdian, radovi u domu jednog od najgledanijih klubova u regiji napreduju iz dana u dan. Vrijedni izvođači nakon završetka prve reflektorske stope, završavaju betonske radove i na drugoj reflektorskoj stopi“, stoji u objavi premijerligaša iz Hercegovine.

Mokri Dolac je jedan od najljepših stadiona u BiH , ali i jedan od najposjećenijih u novoj sezoni Premijer lige.

Povratak Posušja u elitni rang donijelo je svakako osvježenje za Premijer ligu, a publika u velikom broju prati svaki dvoboj voljenog kluba. Kvalitetne uvjete imaju i gostujući navijači, pa nije tajna da gotovo svi rivali se raduju utakmicama na Mokrom Docu.

Posušje je poraženo od Borca 2:1 u sudačkoj nadoknadi, dok je proteklog vikenda tri boda iz Posušja odnijelo Sarajevo. Bilo je 1:0 za bordo momke.

Izabranike Gorana Granića za vikend očekuje gostovanje kod Sloge Doboj i veoma važna utakmica.

Susret se igra u subotu od 16 sati u Modriči, a pravdu će dijeliti Darko Gedžić iz Brčkog dok su njegovi pomoćnici Amira Kadić (Sarajevo) i Stefan Tešanović (Istočno Srajevo). Četvrti sudac je Adis Mulahasanović (Sarajevo). Kontrolor suđenja je Ognjen Valjić iz Banja Luke.

Iako se radi o derbiju koji je važan u borbi za opstanak, TV prenosa neće biti.

Sportsportba

OGLASI

Loading