Select Page

Posušje: Formira se šest zelenih otoka

Posušje: Formira se šest zelenih otoka

Povodom 22. travnja, Dana planete Zemlje, u poduzeću Ladanušić čistoća d.o.o. izvršena je primopredaja kontejnera i kanti za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada, i to za papir, plastiku i staklo, između Operatera sustava za amabalažni otpad Ekopak d.o.o. i tvrtke Ladanušić čistoća d.o.o.

Primopredaji su nazočili Zoran Rifelj ispred Ekopaka, Tomislav Čutura ispred Općine Posušje i domaćin Ivan Šarić.

IMG_1897 (Large)

Radi se o zajedničkom projektu Ekopaka, Ladanušić čistoće i Općine Posušje u sklopu kojeg će se na području općine formirati šest zelenih otoka sa po tri kontejnera za različite vrste otpada koji će se po prikupljanju plasirati u proces reciklaže. Pored kontejnera izvršena je i isporuka setova kanti za papir i plastiku koje bi se trebale postaviti u škole i vrtiće na području općine kako bi mladi naraštaji od ranog doba učili kako je otpad potrebno razdvajati i reciklirati.

Zeleni otoci s kontejnerima će biti postavljeni u sljedećih nekoliko tjedana, a ovisno o iskustvima i rezultatima moguće je proširenje mreže u budućnosti.

IMG_1901 (Large)

Nekoliko kontejnera za papir tvrtka Ladanušić čistoća je već imala na javnim površinama u Posušju, a ovim projektom se njihov broj značajno povećava i sustavno se rješava njihovo pražnjenje te plasman prikupljenog otpada u reciklažu. Ovim projektom općina Posušje također postaje jedna od prvih općina u BiH u kojoj će se organizirano prikupljati te plasirati u reciklažu i staklena ambalaža.

ugp

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading