Select Page

Uspješan početak projekta uzgoja industrijskih krastavaca

Uspješan početak projekta uzgoja industrijskih krastavaca

Ove srijede je u vijećnici Općine Posušje, nakon uvodnog predstavljanja projekta početkom mjeseca, održano prvo predavanje na temu uzgoja industrijskog krastavca na prostoru općine Posušje. Predstavljanje su održali predstavnici firme Carl Kühne iz Hamburga u Njemačkoj koji ima za cilj podići kapacitete stanovništva naseljenog u ruralnim područjima BiH.

KRASTAV1 2-500x333

Odjel za razvoj Općine Posušje pruža tehničku pomoć i koordinira cijeli proces uspostave kontakata između poljoprivrednih proizvođača i navedenog poduzeća s ciljem stvaranja mreže uzgajivača. Do sada je u program uzgoja kornišona ušlo 10 proizvođača iz općine Posušje što je bio minimalni uvjet partnera iz Njemačke, koji su jučer ujedno i potpisali ugovore o poslovnoj suradnji. Ovim općina Posušje postaje jedna od sabirnih mjesta u Hercegovini za otkup krastavaca.

Poduzeće Carl Kühne sa sjedištem u Hamburgu je vodeća firma u Europi, za kiseli program i trenutno je zainteresirana za uspostavljanje kooperantskih odnosa za proizvodnju i isporuku industrijskih krastavaca – kornišona.

Posušje.net

OGLASI

Loading