Select Page

Općinski načelnik održao sastanak s Udrugom gospodarstvenika

Općinski načelnik održao sastanak s Udrugom gospodarstvenika

U zgradi Općine Posušje jučer je održan sastanak između predstavnika jedinice lokalne uprave, županijskog Ministarstva gospodarstva i Udruge gospodarstvenika Posušje. Domaćini sastanka bili su Općinski načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, a nazočili su mu i ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar te predstavnici spomenute Udruge.

Razgovaralo se o širokom spektru tema od rješavanja statusa neprivatiziranih poduzeća na području općine, proširenja Graničnog prijelaza u Osoju, do tijeka radova na sanaciji sanitarnih čvorova u posuškim školama.

http--udrugagospodarstvenika.com-wp-content-uploads-2013-07-web-1

Po pitanju poduzeća i njihove imovine koji se nalaze na listi Agencije za privatizaciju ŽZH raspravljalo se o privatizacijskim procesima koji su u tijeku, te načinima kako ih ubrzati. Govoreći o nekadašnjoj državnoj imovini, razgovaralo se i o mogućnostima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za objekte Zemljoradničkih zadruga Blidinje i Vinanski dom.

Goste su zanimale i informacije o tijeku pripremnih radova na Graničnom prijelazu Osoje. Općinski načelnik Branko Bago kazao je kako kroz kontakte s Upravom za indirektno oporezivanje (UNO) čini sve da se rekonstrukcija ovog graničnog prijelaza stavi u prioritete, te da se osiguraju potrebna interventna sredstva. Općina je već sada sprema započeti administrativne poput poslove izvlaštenja zemljišta, no čeka se elaborat s viših razina po kojem bi ovaj proces trebao otpočeti.

UGP2015-4

GP Osoje

Podsjetimo, u Bruxellesu je u lipnju 2013. godine potpisan ugovor između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima.Temeljem tog Ugovora granični prijelaz Osoje-Vinjani Gornji svrstan u „C“ skupinu. To konkretno znači da se pored prometa putnika preko ovog graničnog prijelaza može odvijati i međunarodni promet roba, što je od velikog značenja za gospodarstvo općine Posušje, a i za Posušje u cjelini.

Neke od tema o kojima se dana još razgovaralo, a sigurno će biti i ubuduće riječi, jesu izgradnja mini hidroelektrane na posuškoj vodospremi, pročistača, te mogućnosti poticanja otvaranja obrta taksi službe.

opcina-posusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading