Select Page

POSUŠJE I FILMSKA GLAZBA: Početak jednog divnog prijateljstva

POSUŠJE I FILMSKA GLAZBA: Početak jednog divnog prijateljstva

Koncert filmske glazbe održan u nedjelju u Posušju još uvijek glavna tema publike, kojoj su ovu nezaboravnu večer priredili posuški glazbenici, Kućni Bend Filmske Glazbe (Ivan Ramljak Prčo, Ivan Petrović, Stipe Penava i Gabrijel Miličević) te njihovi gosti.

Smjenjivali su se zvuci svevremenih filmskih tema i soundtrackova izvođenih na različitim instrumentima te u različitim aranžmanima.

Posebno je dirljiv bio i glazbeni oproštaj od pokojnog Olivera Dragojevića, uz zvuke njegove Magdalene koju je na klavijaturama odsvirao prof. Ante Bonić, koji je uz to raznježio publiku zvucima tema iz filmskih hitova Dr. Živago i Ljubavna priča.

Slijedile su nakon toga glazbene suradnje Kućnog benda sa posuškim vokalima Manuelom Mašom Žulj, Juricom Tolom i Petrom Grubišićem, a izvedbe Kraljeva Mamba uz Brigitu Baćak na flauti, te Rockyja, Skyfalla i Tarantinovog Od sumraka do zore, kao da su stvarane za ove glazbenike koji su se potpuno uživjeli u ove filmove, a bend je samostalno izveo instrumentalne teme iz Bonda, Dobar, loš, zao te Pulp Fictiona.

Glazbena tema iz Kuma (Mate Slišković i Ina Čamber) zvucima violine i klavira iznenadila je publiku, upravo zbog mladih izvođača koji su klasične instrumente vješto uklopili u ovaj koncert.

Dvije posuške klape, muška i ženska klapa Zvizdan, spremno su prihvatile poziv za sudjelovanje.

Specijalni efekt ove glazbeno-filmske priče bio je bend Get Vintage iz Imotskog, koji su donijeli svoju priču o Prosjacima i sinovima, te Arsenovu temu obogatili jazz aranžmanom.

Dva mlada benda posuške Rock akademije bile su pred kraj koncerta potpuni filmski obrat. Oni su po prvi puta nastupili pred velikim brojem ljudi, no bez imalo treme i ravnopravno sa starijim kolegama ušli su u ovaj film filmske glazbe i pobrali simpatije publike.

Uz zvuke klasične gitare (Gabrijel Miličević) i Stingovu Shape of my Heart Koncert Filmske Glazbe zahvalio se svima koji su pomogli da ova priča poprimi ovakav oblik i dopre do publike , a završnu pjesmu iz filma Blues Brothers otpjevali su svi uz pratnju Get Vintagea.

Koordinatori ovog projekta su Ivan Ramljak Prčo, Ivan Petrović i Gabrijela Bešlić slažu se da je njihov ogromni rad oko organizacije ovog koncerta višestruko nagrađen i da je vrijedio svake sekunde uloženog truda,i već se pripremaju za nadolazeći Posušje Live na kojem publiku opet očekuju visoki standardi i odlična svirka.

Posušje je, kao i Humphrey Bogart na kraju kultne Casablanke zaključilo da je ovaj koncert početak jednog divnog prijateljstva Filmske Glazbe i Posušaka. Koncert je održan u sklopu Posuškog lita uz podršku Općine Posušje, KUD –a Zvizdan, te PRO STAGE Posušje i PRINTERIO d.o. Široki Brijeg.

OGLASI

Loading