Select Page

Posušje: Iz tiska izašao roman ”Biti Viktor” autorice Miljenke Koštro

Posušje: Iz tiska izašao roman ”Biti Viktor” autorice Miljenke Koštro

Spisateljica Miljenka Koštro (1964.) iz Vira kod Posušja, koja se javnosti predstavila s tri knjige pjesama: Cvijetnjak na kamenu – 2003., Miris vječne mladosti – 2004., Čarolija svitanja -2008., sada donosi svoj roman s naslovom ”Biti Viktor”, koji je svjetlo dana ugledao u tiskari Grafotisak u Grudama 21. veljače 2016. godine.

Odmah valja reći da je pobrala simpatije čitateljstva u maloj posuškoj i hercegovačkoj sredini, ali i onoj široj hrvatskoj, pa i svjetskoj gdje su Hrvati, i tim svojim pjesničkim uradcima, a zacijelo će i sada, u što smo duboko uvjereni, osvojiti srca čitatelja i proznim djelom, svojim prvijencem romanom.

Miljenka je nadarena i pjevanjem i glazbom što pokazuje njezin angažman u Mješovitom Župnom zboru sv. Jure u Viru, što ga vodi studentica farmacije u Mostaru Petra Galić.

Ovo je roman društva, likova i krajolika. Napisan je po svim kompozicijskim i strukturalnim kriterijima, napose lančano i paralelno, te prstenasto. Jezik je tečan i elegantan, te poetičan, što čitatelja vuče na čitanje. Upravo ta umjetnost riječi i rečenica, gramatikalnost i stilističnost, odnosno to misaono i životno tkanje u predivnom krajoliku i podnebesju oblikovano jezikom stvara radosni osjećaj življenja unatoč nevoljama koje dolaze u naš život u jatima, kako je negdje rekao Shakespeare.

Glavni nakladnik knjige je Imotska krajina s urednikom ovoga romana Antom Aračićem, a sunakladnici su Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne u Mostaru s Ivanom Sivrićem i HKD Napredak iz Posušja s Ljubom Begićem.

Stoga gradovi objavljivanja su: Imotski – Posušje – Mostar. Knjigu su ocijenili Ivana Banožić, Mladen Vuković i Ilija Drmić. Knjigu je ilustrirao Srećko Slišković, grafički ju je uredila Marijana Pekas i tehnički Ilija Koštro.

(www.jabuka.tv | don Ilija Drmić)

OGLASI

Loading