Select Page

Večernjakov reporter posjetio vrtić „Bajka“ u Posušju kojem je dodijeljeno 400 tisuća kuna pomoći Vlade RH

Večernjakov reporter posjetio vrtić „Bajka“ u Posušju kojem je dodijeljeno 400 tisuća kuna pomoći Vlade RH

U gradu mladosti, Posušju presretni su viješću kako je Dječji vrtić „Bajka“ dobio potporu Hrvatske Vlade u visini od 400 tisuća kuna.

Toj javnoj ustanovi, čiji je osnivač Općina Posušje, odobren je projekt dogradnje u navedenom iznosu. U izradi projektnog prijedloga Odjel za razvoj u Općini Posušje prikupio je svu dokumentaciju i izradio prijedlog za Državni ured Hrvata izvan RH.

Nakon pristigle pomoći posjetili smo vrtić „Bajka“ gdje su svi bili u veselom ozračju. Doznajemo kako je projekt odrađen u tri faze. Prva je svakako u prvom planu odrađivanja koja će omogućiti bolje uvjete rada s dvoranom za više namjena gradskog vrtića.

BajakaDV3_pec_bih

Vrijedi spomenuti i uvjete za otvaranje dviju Podružnica (Vir i Rakitno) s pripremom hrane u novoj kuhinji. O novim uvjetima rada ravnateljica Gordana Vican je istaknula.

-To će omogućiti boravak 120-ro djece predškolskog uzrasta u gradu te još 40-ero djece u dva isturena seoska odjela, 10 u Viru i 30 u Rakitnu. Time će gradski vrtić moći zadovoljiti sve zahtjeve roditelja za boravak djece u našem vrtiću, naglasila je, među ostalim, ravnateljica vrtića posuške „Bajke“.

Večernji list/PC

OGLASI

Loading